Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Камено очакват държавата да ремонтира околовръстния път

В Камено очакват държавата да ремонтира околовръстния път

Държавата не е ремонтирала околовръстния път на гр. Камено от 1974 год. През него минава целия тежък транспортен трафик от и към петролната рафинерия „ЛУКойл” както и автомобилният поток, който вече се пренасочва от новия пътен възел „Българово” на юг. Състоянието на околовръстния път е катастрофално.

Държавата не е ремонтирала околовръстния път на гр. Каменоот 1974 год. През него минава целия тежък транспортен трафик от и къмпетролната рафинерия „ЛУКойл” както и автомобилният поток, който вече сепренасочва от новия пътен възел „Българово” на юг. Състоянието на околовръстния път е катастрофално.

До моментареконструкцията на почти разрушената пътна отсечка е бил невъзможен зарадистария етернитов водопровод на Камено, който минава по същото трасе. С осигурените от предходното правителство 400 000 лв.морално и физически остарелия тръбопровод е вече подменен, сменена е ипозицията му. Провеждат се тестове за техническата му годност и до дни сеочаква да влезе в експлотация. Съоръжението е с дължина над 1 км. 

По този начин се осигурява възможност да бъде започнаттотален ремонт на околовръстния път– коментира кметът на община Камено СтефанБонев.Ако това се случи, целият трафик на тежки камиони ще бъдеизкаран изцяло извън Бургас.Вече почти 40 години държавата не полага грижи занатоварената отсечка, а общината няма право по закон да ремонтира пътя, който ечаст от републиканската пътна мрежа. 

В момента околовръстния път на Камено и е част от трасетопътен възел „Българово”, Братово, Горно Езерово, Крайморие, Созопол и всичкипътуващи по този маршрут или към комплекс „Меден рудник” и съседната Промишленазона се отклоняват от автомагистрала „Тракия”, за да съкратят значителноразстоянието.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега