Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Швейцария търсят доброволци, които да прекарат 4 дни в затвор

В Швейцария търсят доброволци, които да прекарат 4 дни в затвор

Директорът на затвора Марк Ейерман заяви, че проектът ще осигури "правилното функциониране на ежедневните операции и ще позволи на надзирателите да се запознаят с обекта".

На жителите на швейцарския град Цюрих е предложена възможност, която се случва веднъж в живота - да станат затворници за кратък период от време, съобщава „Le Temps“. Може да изглежда абсурдно, но властите на града всъщност имат съвсем прозаични мотиви - те искат да изпробват нов затвор, преди той да бъде пуснат в експлоатация през април.

Директорът на затвора Марк Ейерман заяви, че проектът ще осигури "правилното функциониране на ежедневните операции и ще позволи на надзирателите да се запознаят с обекта".

Всеки, който желае да участва, трябва да отговаря на определени критерии: кандидатите трябва да са навършили 18 години, да се съгласят да бъдат проверени, за да се прецени тяхната пригодност, и да се съгласят полицията да извърши проверка за сигурност.

Според местните медии доброволците, които ще бъдат избрани от ръководството на затвора, ще прекарат четири дни в съоръжението - от 24 до 27 март. През това време те ще бъдат подложени на реален затворнически режим, въпреки че ще бъдат направени някои отстъпки за техния комфорт: при пристигането им ще бъде извършен щателен личен обиск, въпреки че доброволците имат възможност да го откажат; ще им бъде осигурено трикратно хранене на ден с различни видове меню, включително вегетарианско. Освен това всеки доброволец, който съжалява за избора си, може да напусне по всяко време проекта, заявиха от затвора."

В тази тестова операция има само победители. Като участник можете да изпитате в безопасна среда какво може да е усещането на истински арестуван човек, който внезапно се оказва в затвора. 

Хората ще могат да сравнят това, което виждат в различни криминални сериали по телевизията, и реалността в Швейцария", заявиха от затвора.Според „Les Echos“ около 700 души са заявили желание да участват в проекта, което е почти три пъти повече от капацитета на затвора (241 души).

Източник: БНР
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега