Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В УМБАЛ Бургас започва ремонт на детските отделения

В УМБАЛ Бургас започва ремонт на детските отделения

Всеки, който желае да подкрепи ремонта на детските отделения, може да го направи на дарителската сметка на болницата.

В началото на следващата година започва поетапен ремонт на детските отделения в УМБАЛ Бургас. Вече е извършен оглед и съставен списък на най-наложащите дейности и необходимите за тях средства. Първоначалната необходима сума е 60 000 лв.  

Ремонтите ще бъдат извършвани стая по стая, тъй като отделенията постоянно приемат пациенти и не могат да бъдат затворени.

Преди десет години в детските отделения е направен мащабен основен ремонт. Всяка стая има собствен санитарен възел и постоянно течаща топла вода, което не е така в много други болници. Поставени са дори безшумни седалки на тоалетните чинии.

За съжаление те вече не са налични, както и огромна част от слушалките на душовете, които пациенти и придружители редовно прибират по домовете си. Често изчезват и шишета, използвани за хранене на бебетата в неонатология, както и спално бельо. На година болницата трябва да подменя около 400 комплекта липсващо спално бельо. Половината се захабява при прането – от високи температури и дезинфектанти, другата липсва след изписването на пациентите. Това е един от най-необходимите консумативи, какъвто болницата ще приеме с радост. Вече има дарители, пожелали да купят ново спално бельо. Всеки, който желае, може да се присъедини към тях и да се свърже с ръководството на болницата. 

Единствените приходи на УМБАЛ Бургас са от Здравната каса. Целевото финансиране от МЗ е най-вече във вид на апаратура или целеви ремонти. В последните години стоки, услуги и енергоносители поскъпнаха драстично, а пътеките почти не са увеличавани. Детските клинични пътеки са между 663 и 1500 лв., като от тях трябва да се платят заплатите и осигуровките на персонала, извънредният труд, лекарства, ток, вода, топлоенергия, медицински консумативи и апаратура, стерилизация, дезинфекция, изплащане и поддръжка на апаратура, пране и замяна на болнично бельо, храна, аварийни и текущи ремонти.

Въпреки хроничното недофинансиране и лечението за своя сметка на здравнонеосигурени и социално-слаби пациенти, УМБАЛ Бургас поетапно ремонтира отделенията, основно с помощта на дарители. Всеки, който желае да подкрепи ремонта на детските отделения, може да го направи на дарителската сметка на болницата:

Търговска банка Д
IBAN: BG04DEMI92405000254262

Титуляр: УМБАЛ Бургас
Основание: ремонт на детски отделения
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега