Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В УМБАЛ "Дева Мария" отстраниха 4-килограмов тумор на яйчника по безкръвен метод

В УМБАЛ "Дева Мария" отстраниха 4-килограмов тумор на яйчника по безкръвен метод

Пациентката е в отлично състояние и вече е у дома.

4-килограмовдоброкачествен овариален тумор бе успешно отстранен по лапаро-ендоскопски метод. Интервенцията бе осъщественаот популярния АГ специалист д-р Георги Хубчев и екипът на отделението по гинекология към университетскаболница "Дева Мария".

53-годишнатапациентка пристигала при д-р Хубчев с тумор, визуално наподобяващ 6-7месечна бременност. След като внимателно я преглежда с ултразвук и виждасигурни признаци, че туморът е доброкачествен, д-р Хубчев решава да предприемелапароскопска операция.

Безкръвният метод е много щадящ, но приложението му притолкова голям тумор е изключителна рядкост. Въпреки това д-р Хубчев се ангажира да го извади именно лапароскопски,за да може пациентката да се възстанови максимално бързо и да няма видимибелези от оперативната намеса.

"Туморътбе с тегло почти 4 килограма, но успяхме да го извадим по безкръвен метод и стова да спестим на пациентката месеци възстановяване. Пациентката понесеоперацията отлично и от третия ден си е вкъщи",  разказва д-р Хубчев.

Специалистът подчертава, че миниинвазивната хирургия е златен стандарт всветовната медицина и все по-рядко ще се срещат отворените операции, тъй като при ендоскопските операции травматизмът е сведен до минимум.  В момента все повече се налага и тезата, че слапароскопските операции се намалява имунологичната провокация и това води допо-бърз оздравителен процес. Освен всичко друго, лапароскопската хирургияпредпазва от сраствания в корема.

Въпрекикатегоричните позитиви на ендоскопските операции, когато става въпрос за големитумори, повечето лекари не дръзват да опитат лапароскопско премахване, априбягват до отварянето на коремната кухина.

Така 4-килограмовият тумор,изваден през миналата седмица, е един отнай-големите тумори, вадени по безкръвен начин не само в Бургас, но и вБългария.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега