Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вандали откраднаха маси и пейки от барбекю-зоната в Отманли

Вандали откраднаха маси и пейки от барбекю-зоната в Отманли

Щети за над 1000 лева нанесоха крадци в парк „Отманли”/”Росенец”/. Обособената от Община Бургас барбекю зона в парка просъществува едва няколко месеца. Изчезнали са маси и пейки. Крадците са взели дори метлата и двете лопати от противопожарното табло.

Щети за над 1000 лева нанесоха крадци в парк „Отманли”/”Росенец”/. Обособената от Община Бургас барбекю зона в парка просъществува едва няколко месеца. През юни м.г. администрацията осигури за жителите и гостите на Бургас още едно приятно място за прекарване на свободното време. В парка, предпочитан за пикник, спорт, игри и разходки, бяха направени 2 барбекю зони, в които освен изградени градински барбекюта, бяха монтирани чисто нови дървени пейки и маси. Тревата бе окосена, районът обезпаразитен, терените почистени от саморасляци и отпадъци. Осигурена бе поддръжка, включваща периодично почистване.

В края на миналата седмица  е установено, че от едната зона са изчезнали масите и пейките. Крадците са взели дори метлата и двете лопати от противопожарното табло. Нанесените щети надвишават 1000 лв. За случая е сезирано Четвърто РПУ, в чиято територия влиза парк „Отманли”. Припомняме, че нанесените щети от умишлено увреждане на общинска собственост само за 2009 г. са приблизително 1 млн. лв. Тези средства бяха нужни за възстановяване на пораженията върху новоизградени детски и спортни площадки, парково оборудване /пейки, кошчета и др./, улично осветление, зелени площи, разбити подлези и премахване на нецензурни надписи по фасадите на училища и паметници.

Всеки подобен вандалски акт води до необосновани материални и финансови загуби за общината. За пореден път общинска администрация призовава гражданите да пазят общинското имущество и, ако станат свидетели на нови вандалски действия, да алармират за това органите на реда.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега