Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вдъхновен от Петя Дубарова филм разказва за съвременното бургаско момиче

Вдъхновен от Петя Дубарова филм разказва за съвременното бургаско момиче

Лентата носи името "Петя на моята Петя", заимствано от едноименния разказ на поетесата.

В годината, в която ще отбележим 40 години от смъртта на Петя Дубарова, предстои да бъде заснет и първият български филм, посветен на детето-чудо на Бургас. Заглавието е заимствано от едноименния разказ на поетесата - "Петя на моята Петя".

Автори на сценария са две заклети почитателки на стиховете на Петя Дубарова - Нели Димитрова ("Love.net", "Възвишение", "Връзки", "Домашен арест", "Скъпи наследници") и Валентина Ангелова ("Под прикритие", "Домашен арест", "Скъпи наследници"). Двете авторки подчертават, че това няма да е биографичен филм, но въпреки това бургаската поетеса ще бъде претворена на големия екран.

Сценарият е вдъхновен от поезията и личността на Петя Дубарова, но без да разказва за живота й. Действието се развива в наши дни и се концентрира върху историята на съвременно бургаско момиче, също на име Петя.

"Ще бъде филм за една съвременна Петя в днешния Бургас. Това е град, който продължава да ражда таланти и за нас ще е чест да снимаме тук. Целият екип вярваме, че ще създадем продукт, който да се хареса не само у нас, но и зад граница, защото сценарият е силен и много повлиян от незабравимата Петя Дубарова - една от културните емблеми на Бургас и България", каза Александър Косев, който ще е режисьор на филма.

Всички си спомнят Александър Косев като секссимвола д-р Филипов от популярния комедиен сериал "Клиника на третия етаж". След приключването на сериала, обаче, Алексадър Косев се пренасочи към режисурата и натрупа солиден опит в телевизионните продукции "Столичани в повече", "Домашен арест", "Кантора Митрани", "Дървото на живота", "Връзки", "Откраднат живот", "Скъпи наследници".

По заснемането на филма "Петя на моята Петя" Александър Косев ще работи с оператора Иван Вацов (Вила Роза, Привличане, Expendables), а за част от ролите вече са ангажирани някои от най-добрите актьори в България. Продуцентът на проекта Николай Урумов ("Домашен арест", "Кантора Митрани", "Вила Роза") има намерението да покани за участие във филма знакови актьори от Бургас.

Продукцията има финансовата подкрепа на Национален филмов център и на Община Бургас, а също и осигурено копродуцентско финансиране от чужбина. Партньор на проекта е и домът-музей "Петя Дубарова", а авторите имат пълното съдействие на сестрата на поетесата - Елица Дубарова.

Екипът се стреми филмът "Петя на моята Петя" да бъде готов и монтиран до края на настоящата година, за да може през декември да бъде представен предпремиерно в Бургас като част от събитията, посветени на 40-годишнината от смъртта на бургаската поетеса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега