Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ведомствените бензиностанции монтират измервателни съдове до края на август

Ведомствените бензиностанции монтират измервателни съдове до края на август

Всички лица, които извършват зареждане на течни горива за собствени нужди от стационарни резервоари (подземни или надземни) с вместимост над 1000 литра, трябва да монтират средства за измерване на количеството проточено гориво до 31 август 2015 г.

Всички лица, коитоизвършват зареждане на течни горива за собствени нужди от стационарнирезервоари (подземни или надземни) с вместимост над 1000 литра, трябва дамонтират средства за измерване на количеството проточено гориво до 31 август2015 г.

Данните ще се изпращат автоматично в НАП чрез електронната система сфискална памет по т. нар. дистанционна връзка с информационната система наприходната агенция. Това е записано в последните промени в НаредбаН-18/2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрезфискални устройства, обнародвани в Държавен вестник.Изключение от новите правила се прави задве групи лица.

На първо място това са тези, които извършват зареждания натечни горива за собствени нужди от съд (съдове) с обща вместимост до 1000 литраи общото заредено количество гориво за календарната година не превишава 2000литра. Втората група са тези, извършващи зареждания с течни горива за собственинужди от подвижни резервоари (мобилни автоцистерни), както и на съоръженияи/или инсталации за производство и/или отопление.

Лицата, попадащи в изключенията трябвада подават данни за получените количества горива като получатели по доставка чрезелектронен документ за доставка или електронен документ за получаване (по редана чл. 59а, ал. 3 на Наредба № Н-18/2006 г).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега