Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вигенин: Винаги, когато ГЕРБ и ДПС имат нужда, „Възраждане“ им се притичва на помощ

Вигенин: Винаги, когато ГЕРБ и ДПС имат нужда, „Възраждане“ им се притичва на помощ

"Борисов да си даде имунитета и да освободи от тази тежест новосформираната коалиция", заяви депутатът на БСП.

„Мина достатъчно време, в коетоБорисов можеше да се откаже сам от имунитета си. Мина достатъчно време, в коетосамият парламент можеше да започне инициатива, с която да формира комисия заимунитета му – това не се случва. За нас изводът е, че целенасочено се бавитози процес, за да може през това време да бъде отстранен главният прокурор, дасе предприемат други действия, да се забави всичко и накрая отново всичко дапотъне“. Това заяви в предаването „Панорама“ по БНТ зам.-председателят на Народното събрание и на БСП Кристиан Вигенин. 

Той обясни  защо социалистите смятат, че целенасочено сетърси ограничаване и забавяне на този процес и посочи, че се изисква разрешение от председателя на парламента задостъп до документите, които бяха изпратени от прокуратурата в НС, свързани сразследването, познато като “Барселонагейт”, по което беше поискан имунитетътна лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Вигенин определи това като абсурдно и посочи,че лидерът на БСП Корнелия Нинова и зам.-председателят на ПГ „БСП за България“Георги Свиленски  са успели да получатдостъп до документите вчера, а останалите депутати от парламентарната група насоциалистите също са заявили в писмо, че желаят да го направят. 

„Колегите казаха, че има сериознинеща в тези 600 страници. Казаха още, че в  копието, което е предоставеноза запознаване, са заличени имена, числа“, посочи социалистът и допълни, четова бъди съмнение, че отново се правят опити този случай да бъде покрит. 

„Логичното е, след като Борисовтолкова пъти обясняваше, че няма къща в Барселона, че това е измислен случай ит.н. –  защо просто не си даде имунитетаи да освободи от тази тежест и новосформираната коалиция. Всеки е невинен додоказване на противното, но ако се чувства невинен – вярвам, че съдът щедокаже, че е така, но иначе е бягство от правосъдието. Борисов е единствениятдепутат от много години насам, който не се отказва от имунитета си“, казазам.-председателят на БСП. 

„С товаправителство бяха предадени стотици хиляди хора, които през 2020 г. бяха поплощадите и поискаха промяна. Тази промяна стъпка по стъпка беше унищожена –първо през ИТН, а сега и през „Продължаваме промяната“ и „ДемократичнаБългария“ беше ликвидирана. Събраха се материя и антиматерия и БСП останаединствената партия, която години наред се бореше с този модел, тя подготвипочвата за тази промяна и за тези протести, които откраднаха партии, които япровалиха. Сега БСП остана единствентата партия в този парламент, коятопродължава да носи духа на промяната и това е една от основите, върху които щестъпим като опозиция. Става едно прегрупиране пред очите на всички, в което засъжаление ПП и ДБ участват“, каза още Вигенин. 

„БСП има ясна и принципна политикаи не е отстъпила нито сантиметър от политиките си и тезите, които защитава", заявиВигенин. 

„Това, че сега една агресивна, крайна формация в парламента се опитвада изземе някои от тях – видя се, че това е една контролирана агресивнаопозиция, каквато някога беше „Атака“. Винаги, когато ГЕРБ и ДПС имат нужда отпомощ, „Възраждане“ им се притичва на помощ - дали чрез отсъствие, дали чрез негласуване, чрез гласуване, чрезелементаризиране на важните теми, така че хората да се отвратят от темитезаради начина, по който ги представят „Възраждане“ – мога много такива даизброя. Стъпка по стъпка хората ще разберат“, изрази увереност той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега