Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Виненият и гурме туризъм - акцент за целия Черноморски регион

Виненият и гурме туризъм - акцент за целия Черноморски регион

Ангелкова се срещна с Майкъл Христидес, председател на ОЧИС.

"България може даима водеща роля в популяризирането на туризма в Черноморския регион. Имаме идеяакцентът да е поставен върху винения и гурме туризъм, които за Министерствотона туризма са сред приоритетните за развитие продукти. Предстои темата да бъде дискутиранана среща на работна група „Сътрудничество в туризма“ на Организацията зачерноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС), която в момента сепредседателства от България". Това каза министърът на туризма Николина Ангелкована среща с Майкъл Христидес, председател на ОЧИС.

"Тази годинаобръщаме специално внимание на инициативата „ЕС-Китай-2018 година, посветена натуризма“, обясни министър Ангелкова. И уточни, че затова тази тема е основенфокус на съвета на министрите утре. България има изключително ползотворносътрудническо с Китай и активно участва с различни проекти по известния маршрут„Път на коприната“, информира още министърът. 

Дваматадискутираха и напредъка в организацията на среща на министрите с ресор туризъмна страните-членки на ОЧИС. Събитието също е част от програмата на председателствотони на съвета на ЕС и е от най-висока категория. Планира се то да бъде проведенопрез юни във Варна. Там Министерство на туризма ще представи извършеното впериода на координация на работната група по туризъм към ОЧИС, който започнапрез юли 2016 г. и завършва в края на юни тази година.

Председателят наОЧИС предложи Министерство на туризма да обмисли възможността за поемането навтори мандат като координатор на работна група „Сътрудничество в туризма“ заоще един двугодишен мандат. Христидес заяви още, че оценява високо добратаработа на ведомството както при ръководството на групата, така и за напредъкана туризма в България и Черноморския регион. Той постави акцент върху круизниятуризъм в района на Черно море, като поясни, че трябва да се предприематдействия за развитието му.

МинистърАнгелкова покани Майкъл Христидес за участие във втория Международен конгрес насветовните цивилизации и древните маршрути. Той се организира съвместно отМинистерството на туризма и Световната организация по туризъм и ще се проведе вСофия през ноември. Основен акцент на събитието ще е връзката между икономикатаи туризма.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега