Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Висшият съд в Белград е разрешил екстрадицията на Цветан Василев

Висшият съд в Белград е разрешил екстрадицията на Цветан Василев

Това решение е на първа инстанция и в тридневен срок адвокатите на Цветан Василев могат да го обжалват пред Апелативния съд.

Висшият съд в Белград е разрешил екстрадицията на бившия собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев, съобщават сръбски медии, читирани от БНТ. Според съда са изпълнени всички законови предпоставки за предаването на Василев на българските съдебни власти.

Решението е по искане за екстрадиция, изпратено от българската прокуратура още през есента на 2014 година. Това решение е на първа инстанция и в тридневен срок адвокатите на Цветан Василев могат да го обжалват пред Апелативния съд.

Припомняме Ви, че  през февруари главният прокурор Иван Гешев изпрати писма до Генералния секретариат на Съвета на Европа и до Европейския комитет по проблемите на престъпността. В него Обвинител №1 напомни, че към онзи момент бяха изтекли близо 5 години и 6 месеца от изпращането до сръбските власти по съответния ред на първоначалната молба, както и 4 години и 8 месеца от  изпращането на допълнителната молба за екстрадиция на въпросното лице.

Писмото на Иван Гешев бе с копие до председателя на Европейския парламент Давид-Мария Сасоли и до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с оглед бъдещата преценка относно готовността на Република Сърбия като кандидат за членство в Европейския съюз и прилагане на принципа за върховенство на закона в съдебните процедури.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега