Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вижте новия облик на НХК! Пълната промяна на културния дом вече е факт! /Снимки/

Вижте новия облик на НХК! Пълната промяна на културния дом вече е факт! /Снимки/

Пълната промяна на Културния дом на нефтохимика вече е факт. Трябваше да отвори врати за празника на града, но заради сложната обстановка ще отложим откриването. Това съобщи кметът на града Димитър Николов в своя профил в соц. мрежа "Facebook".

Пълната промяна на Културния дом на нефтохимика вече е факт. Трябваше да отвори врати за празника на града, но заради сложната обстановка ще отложим откриването. Това съобщи кметът на града Димитър Николов в своя профил в соц. мрежа "Facebook". 




По думите му сградата ще е още едно място за концерти, театри, кино, тренировки, обучения и различни културни събития. Тя е цялостно преустроена и в нея вече има няколко мултифункционални зали, с гримьорни, нови настилки, осветление, отоплителна система и озвучителна техника. Зрителна зала също е изцяло обновена - с нови седалки, а днес монтираха и екран за кинопрожекции. Сцената е със специален механизъм, който позволява тя да се върти, за да се сменят декорите на представленията, вече има и оркестрина. В нов касов салон ще се предлагат билети за различни концерти, кина и театри. 





Сгадата е съобразена изцяло с нужните на хората с увреждания. Два асансьора - от северната и от югоизточната част на сградата, осигуряват удобен достъп до всички помещения. Монтирана е рампа, обособени са специални места в зрителната зала и специализирани санитарни възли.Обособено е вътрешно пространство за културни събития на открито през топлите месеци със сцена и пейки. 


След отварянето на обновения Културен дом, пианото на обичания композитор Тончо Русев ще радва ценителите на музиката в камерната зала, а зрителната вече носи неговото име. Изцяло преобразеното пространство и многофункционалните зали вече предизвикват интереса на ръководителите на клубове и школи в Бургас за народни танци, модерен балет, акробатика, спортни танци, курсове по пиано, рисуване и много други.




Сградата на НХК е построена през 1975 г. През 2012 г. pъĸoвoдcтвoтo нa "Лyĸoйл Heфтoxим Бургас" я дари на Община Бургас, което ни даде възможност да я ремонтираме със средства от спечелен европейски проект, допълни кметът Николов.

Снимки: facebook.com/dnikolov.eu*


Пълната промяна на Културния дом на нефтохимика вече е факт. Трябваше да отвори врати за празника на града, но заради...

Публикувахте от Димитър Николов в Сряда, 2 декември 2020 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега