Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вижте с вход свободен премиерата на филма "Живот от живота" тази вечер в Дома на НХК

Вижте с вход свободен премиерата на филма "Живот от живота" тази вечер в Дома на НХК

Той изважда от анонимност хората, които очакват трансплантация или на които вече са били трансплантирани органи и разказва техните истории

Тази вечер в Дома на НХК за първи път в Бургас ще бъде излъчен филмът "Живот от живота". Това е най-новият документален филм на Стефан Командарев „Живот от живота", който вече имаше свои две премиери в столицата. Той изважда от анонимност хората, които очакват трансплантация или на които вече са били трансплантирани органи и разказва техните истории. Входът за прожекцията е свободен. 

Филмът е част от съвместните инициативи на УМБАЛ Бургас и Община Бургас в подкрепа на националната кампания "Просто кажи ДА. Нека хората разберат, че подкрепяш донорството", посветена на Европейския ден на донорството - 9 октомври. Целта на тази кампания е информацията за донорството да достигне до повече хора, да провокира размисъл и разговори в семейството, да се благодари на близките на донорите и специалистите по трансплантации.

1010 души в България чакат за трансплантация на органи. Много от нуждаещите се умират, без да дочакат това да се случи. Според действащото в България законодателство всеки човек би могъл да бъде донор на органи след настъпването на категорично доказана мозъчна смърт, освен ако приживе писмено не е декларирал отказ. След края на жизнения ни път най-близките ни роднини трябва да дадат съгласие за донорство.

За съжаление, в много от случаите близките отказват тази възможност, въпреки че починалият не е направил отказ приживе. Затова е важно за донорството да се говори, особено в тесен семеен кръг. Един донор може да спаси 8 човешки живота чрез донорство на органи и да подобри живота на до 100 души чрез донорство на тъкани.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега