Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Вълчев: Ако ситуацията се влоши, ще се откажем от графика за учениците

Вълчев: Ако ситуацията се влоши, ще се откажем от графика за учениците

Ако ситуацията се влоши, ще се откажем от графика, той не е самоцел. Нашето желание е да има максимум присъствено обучение, но доколкото е разумно и доколкото позволява ситуацията и не застрашаваме здравето на голям брой деца, учители и родители", каза още министър Вълчев.

"Спорен е въпросът коя среда колко допринася за увеличаване коефициента на заразяване, но е факт, че всяко едно взаимодействие го прави. Образователната система е среда на многочислено, многочасово взаимодействие. Децата в предучилищна възраст и учениците от 1-4 клас учат присъствено от 4 януари. За 4 седмици през януари имахме леко покачване на случаите.  В момента 650 000 деца и ученици приблизително са в училищата и няма как това да не бъде част от веригата на разпространение на вируса. Изследванията показват, че колкото са по-малки децата и учениците, толкова по-малко индивидуално пренасят вируса. Проблемът са не толкова децата, колкото класната стая като среда на многочислено взаимодействие." Това заяви на брифинга в МС министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

"Поехме риск с по-големите ученици, казахме, че образованието е приоритет, образованието е ценност и си заслужава да поемем този риск - единственото, което можем да поставим на везната срещу правото ни на здраве. Разбира се, ако ситуацията се влоши, ще се откажем от графика, той не е самоцел. Нашето желание е да има максимум присъствено обучение, но доколкото е разумно и доколкото позволява ситуацията и не застрашаваме здравето на голям брой деца, учители и родители", каза още министър Вълчев. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега