Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Внимание шофьори! За Голяма Богородица спират укрепването на срутището към Рилския манастир

Внимание шофьори! За Голяма Богородица спират укрепването на срутището към Рилския манастир

Дейностите по ремонта ще бъдат преустановени от петък до вторник включително /14-18 август/. Укрепителните дейности, които започнаха в края на юни, се извършват по график, допълват от АПИ.

За улеснение на пътуващите за празника Голяма Богородица (15 август) и Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец (18 август) се спира укрепването на срутището по пътя за Рилския манастир, съобщиха от АПИ.

Районът на срутищeто е обезопасен, сигнализиран с пътни знаци и временна светофарна уредба. Трафикът в отсечка от около 250 м се осъществява в една лента като се пропуска със светофар и при необходимост се регулира и от сигналисти.Шофьорите трябва да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 40 км/ч. Дейностите по ремонта ще бъдат преустановени от петък до вторник включително /14-18 август/. Укрепителните дейности, които започнаха в края на юни, се извършват по график, допълват от АПИ.

Техническият проект предвижда да се изгради укрепителна стоманобетонна/джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която да поеме натоварването на част от срутищното тяло и да то бъде подсилено с микропилоти и анкери.Една трета от подпорната стена вече е готова и се изпълнява анкерирането й. Продължава работата по изграждането на останалата част от съоръжението с полагане на основи и подложен бетон.

За укрепване, стабилизация и ерозионнен контрол на ската ще бъде положена геокомпозитна рогозка, покрита с високоякостна стоманена мрежа, закрепването на която ще се осъществява със стоманени анкери и монтажни скоби. Ще бъде извършен и хидропосев и ще се изгради предпазен отводнителен окоп.Ремонтните дейности предвиждат възстановяване на пътната настилка, както ипълно изграждане на пътната конструкция в дестабилизирания участък. Той ще бъде с нови мантинели и маркировка.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега