Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Войната в Украйна, ден 22: Останки от ракета удариха жилищна сграда в Киев

Войната в Украйна, ден 22: Останки от ракета удариха жилищна сграда в Киев

Междувременно украинските сили нанесоха удар по летището в град Херсон, което руските войски завзеха в началото на войната.

Най-малко един човек е загинал, а трима са ранени, след като останки от поразена ракета удариха жилищна сграда в украинската столица Киев, съобщи днес украинската служба за спешна помощ, предаде Ройтерс. 

В Мариупол руските сили са поразили сградата на театъра на обсадения град, където са се укривали граждани, съобщи заместник-кметът на града. Предполага се, че вътре може да са се намирали около 1000 души, казва Сергей Орлов. Засега се знае само, че в убежището в сградата са се криели хора, останали без покрив след обсадата на града. Има надежди хората да са оцелели в подземията, но остава въпросът как ще бъдат отведени от театъра заради разрушенията. Ураинският президент Володимир Зеленски каза във видеообръщение, че хората са били потърсили защита от обстрел в сградата, която вече е разрушена. Дали има и колко са загиналите все още не се знае. 

Росіяни цілеспрямовано б’ють по цивільних!Ці покидьки прагнуть фізично знищити Маріуполь і маріупольців, які давно вже...

Публикувахте от Павло Кириленко в Сряда, 16 март 2022 г.



Междувременно украинските сили нанесоха удар по летището в град Херсон, което руските войски завзеха в началото на войната, съобщи украинският генерален щаб, цитиран от Асошиейтед прес. Генщабът каза, че руснаците се опитват да преместят оцелялата военна техника. Украинските военни уточниха, че са нанесли удар по летището във вторник. Сателитни снимки, направени впоследствие показват горящи хеликоптери и автомобили във военновъздушната база.

Русия превзе южният пристанищен град без съпротива в първите дни на войната. Контролът върху Херсон дава възможност на Русия да възстанови водоснабдяването в Крим, което Украйна прекъсна след анексирането на полуострова от Русия през 2014 г.

Над три милиона души вече са избягали от Украйна, показват данни на ООН.  Очаква се днес Съветът за сигурност на ООН да заседава извънредно заради влошаващата се ситуация в Украйна. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега