Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Войната в Украйна: Временно прекратяване на огъня, трети кръг преговори и загинали цивилни

Войната в Украйна: Временно прекратяване на огъня, трети кръг преговори и загинали цивилни

Очаква се от 10 часа днес да бъде въведено временно прекратяване на огъня в оспорваните градове Киев, Мариупол, Харков и Суми. Това трябва да позволи евакуацията на цивилното население. За днес е планиран и трети кръг на мирните преговори между Русия и Украйна.

Тече втората седмица от войната в Украйна. През последните дни Русия и Украйна на два пъти обявяваха зелени коридори за евакуация от Мариупол и Волноваха, които на практика обаче не проработиха. Вчера беше съобщено, че семейство с две деца е убито при обстрела на град Ирпен в района на Киев. Това обяви кметът на града. Чуждестранни журналисти, които се криеха от атаката, също потвърдиха смъртта на семейството. 

Снаряд паднал в града докато хората се опитвали да достигнат Киев. Според журналистите, обстрелът е продължил, въпреки че е имало колона от стотици цивилни и автобуси, които ги чакат.Общо 8 души са били убити при евакуацията. А това предизвика гневната реакция на украинския  президент Володимир Зеленски.Той каза, че неделя е бил ден за прошка, но окупаторите на страната му няма да получат такава.

Според изявлението на Руските въоръжени сили обявяването на зелен коридор става след молбата на френския президент Емануел Макрон отправена към руския лидер Владимир Путин, които вчера водиха дълъг разговор по телефона. В публикациите се подчертава, че отварянето на хуманитарните коридори ще се следи внимателно и непрекъснато от въоръжените сили на Руската федерация, включително с помощта на безпилотни летателни апарати."Затова предупреждаваме, че всички опити на украинската страна отново да заблуди Русия и целия цивилизован свят, като прекъсне хуманитарната операция уж по вина на Руската федерация, този път са безполезни и безсмислени", се подчертава в изявлението.

Очаква се от 10 часа днес да бъде въведено временно прекратяване на огъня в оспорваните градове Киев, Мариупол, Харков и Суми. Това трябва да позволи евакуацията на цивилното население. За днес е планиран и трети кръг на мирните преговори между Русия и Украйна. 

Украински представители на отбраната обаче предупредиха, че Русия се готви да започне тотална атака срещу столицата Киев. Силите на Москва са обстрелвали тази нощ интензивно квартали в периферията на града и са презареждали танкови бойни части с гориво, пренесено от Беларус, в подготовка за атаката, заявиха официални лица, цитирани от световните агенции.  

Междувременно сенатор Марко Рубио - най-високопоставеният републиканец в сенатската комисия по разузнаването, заяви пред CNN, че налагането на забранена за полети зона над Украйна почти сигурно би означавало "започване на Трета световна война". Икономическите санкциите продължават да са все по-критични за икономиката на Москва. Компании като Netflix, American Express, KPMG и PricewaterhouseCoopers са сред последните икономически гиганти, които преустановиха предоставянето на услуги в Русия.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега