Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Връчиха наградите Художник на годината и Бург 2013

Връчиха наградите Художник на годината и Бург 2013

На специална церемония в галерията на Съюза на художниците в Бургас бяха връчени две от традиционните за града награди – Художник на годината и Бург 2013. На празника присъстваха кметът на града Димитър Николов, зам.-кметът Красимир Стойчев, членове на Съюза на бургаските художници, партньори в организацията на събитието, граждани на града и близки на номинираните.

На специалнацеремония в галерията на Съюза на художниците в Бургас бяха връчени две оттрадиционните за града награди – Художник на годината и Бург 2013. На празникаприсъстваха кметът на града Димитър Николов, зам.-кметът Красимир Стойчев,членове на Съюза на бургаските художници, партньори в организацията насъбитието, граждани на града и близки на номинираните.

Званието Художникна годината 2013 получи Димитър Тончев, който победи в напреварата с голямапреднина. Наградата му бе връчена от Димитър Николов. Кметът използвавъзможността да благодари на всички съграждани за подкрепата и дейното участиев реализирането на кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата2019.

Освен това,съюзът на художниците връчи и почетен знак на двама свои членове, които тазигодина празнуват юбилей – Димитър Тончев и Ненчо Русев.

Наградата за Бургна годината 2013 получи Петър Алексиев, основател на Детски футболен клуб“Звездичка”, за пробуждане на така необходимият спортен дух и здравна културана бургаските деца , за развиване на масовия футбол в България. Кметът на градБургас подчерта, че именно благодарение на неговата дейност 8 детски градини саполучили модерни футболни игрища през последната година.

От своя странаАлексиев благодари за честта да бъде удостоен с тази награда, но я посвети наМария Димитрова – също от номинираните, с думите „Ако някой заслужава тазинаграда, то това е тя.“ Според класацията двамата от самото начало са се„гонели“, но в крайна сметка първото място е отредено за Димитър Алексиев смалка преднина. Димитрова е учредител на “Безопасни улици от Валя”. Дамата беноминирана за изключителен принос за безопасността по пътищата, повишаванекултурата и толерантността на водачи и пешеходци през изминалата година.

За първа година бе връчена и специална награда Бург за "Завърнал се младеж". Първият носител на приза е Левон Манукян.

След церемониятапоследва коктейл. Кметът Николов обаче го напусна, за да се присъедини към именицитеза общата снимка пред община Бургас. Множеството се подреди за няколко кадъра сгрейнали усмивки. Всеки от тях ще може да получи копие от снимката в края наследващата седмица в специалната Коледна къщичка за сувенири срещу Часовника.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега