Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Всяка трета декларация за облагане на доходите се подавала по интернет

Всяка трета декларация за облагане на доходите се подавала по интернет

Всяка трета декларация за облагане на доходите на физическите лица е подадена по електронен път. Това сочат данните на НАП за приетите до този момент формуляри в цялата страна. До 15 февруари общо в цялата страна са подадени 30 600 декларации, като 10 600 от тях са подадени с ПИК или електронен подпис.

Всяка трета декларация за облагане на доходите нафизическите лица е подадена по електронен път. Това сочат данните на НАП заприетите до този момент формуляри в цялата страна. До 15 февруари общо в цялатастрана са подадени 30 600 декларации, като 10 600 от тях са подаденис ПИК или електронен подпис.

Акоподадат декларациите си по електронен път до 31 март 2016 г., физическите лицамогат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната данъчнадекларация, уточняват от НАП. Допълнително условие е и да нямат подлежащи напринудително изпълнение публични задължения към момента на подаване надекларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне в срок до 3май 2016 г.

Срокът за подаване на годишнитеданъчни декларации за облагане на доходите изтича на 3 май 2016 г., като всъщия срок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъцисе плащат по една единствена банкова сметка. При превод на пари към бюджета сепопълват само кода за вид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи зацентралния бюджет“.

От НАП съобщават още, че наинтернет страницата на Агенцията е достъпна идекларацията за облагане на доходите на физическите лица сбаркод. Формулярът с баркод изчислява автоматично дължимия данък следпопълване на информация за получените доходи, внесените осигурителни вноски,ползваните облекчения, напомнят от НАП.

Електронната декларация трябва да сеизтегли на компютър от интернет страницата на Агенцията и да сепопълни „офлайн“. Подаването на декларация с баркод гарантира на клиентите наадминистрацията, че няма да допуснат технически грешки, тъй като дължимия данъксе изчислява автоматично след попълване на приложенията за различните видоведоход.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега