Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Втори кораб за борба с нефтени разливи ще бъде базиран в Черно море

Втори кораб за борба с нефтени разливи ще бъде базиран в Черно море

Втори кораб за борба с нефтени разливи ще бъде базиран в Черно море през следващата година.

Втори кораб за борба с нефтени разливи ще бъде базиран в Черно море през следващата година. Решението бе взето на заседание на Административния борд на Европейската агенция по морска безопасност, след направен разбор от учение във Варна за предотвратяване на последиците от мащабни нефтени разливи в морето. Изпълнителният директор на агенцията к.д.п. Сергей Църнаклйски обяви, че България ще настоява за втори специализиран кораб на Европейската агенция по морска безопасност, оборудван с най-съвременни средства за борба с мащабни  нефтени разливи, да бъде базиран в Черно море.  

До сега такъв кораб имаше само в Костанца, Румъния и черноморските държави трябваше да разчитат на него в случай на мащабен инцидент в района на Черно море. След предприетите действия от страна на Морска администрация и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията взе решение да стартира търг за втори кораб, което ще повиши възможността за справяне с такива инциденти и намали времето за реакция след отправено искане от черноморските държави.   

Предстои в следващите месеци Административния борд на Европейската агенция по морска безопасност, да стартира конкурса, като в него ще участват фирми, които могат да осигурят плавателен съд, който да е на разположение в някое от черноморските пристанища. Това няма по никакъв начин да натовари бюджета или да доведе до допълнителни икономически ангажименти за нашата държава.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега