Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Второто издание на „Свети Влас Филм Фест“ събира любими имена на българското кино

Второто издание на „Свети Влас Филм Фест“ събира любими имена на българското кино

Киноманите край морето, ще се насладят на едни от най-актуалните бг филми, като с голяма част от звездите в тях, ще могат да се срещнат и на живо.

Един от най-очакваните кино фестивали край морето – „Свети Влас Филм Фест“, стартира своето второ издание, посветено изцяло на българското кино. Фестивалната селекция включва едни от най-касовите родни заглавия, произведени през последните две години, доказали своето качество и заслужили голям зрителски интерес. Сред тях са и ленти, класирали се в Топ 10 на най-гледаните български филми за 2022 г. Фестивалът ще се проведе от 6 до 9 юли 2023 г. в курортното градче, с подкрепата на Кметство Свети Влас.

Киноманите край морето ще се насладят на едни от най-актуалните бг филми, като с голяма част от звездите в тях ще могат да се срещнат и на живо. Филмите са избрани от Селекционна комисия с членове - кинокритикът Деян Статулов и Тони Добринска.

Звездното жури тази година е в нов състав, като включва популярни имена от екрана, начело с неговия председател - режисьорът, сценарист и продуцент Мартин Макариев. Професионалният екип се допълва от актьора Башар Рахал, участвал в редица холивудски продукции, актрисата и тв водеща Диана Любенова, популярният журналист и тв водещ Иван Гарелов, както и продуцентът и оператор Димитър Гочев.

„Изключително съм щастлив, че фестивалът се превърна в традиция и тази година ще е платформа за среща на най-популярното българско кино с широката публика. Фестивалите са мястото, където се срещат идеите и се случват техните реализации. Предстои да видим много любопитни филми и се надявам да стане един хубав празник за българското кино“, коментира кметът на Свети Влас Иван Николов.

Откриващата вечер на фестивала стартира в 21:00 ч. в амфитеатър „Арена“ с филма „Петя на моята Петя“ на режисьора Александър Косев. Лентата заема второ място в Топ 10 на най-гледаните родни филми за 2022 г. с близо 100 хил. зрители. Другите актуални заглавия, включени в конкурсната програма, са „Анна“, „Борсови играчи“, „Рая на Данте“, „След сезона“, „Бягство“, „Шекспир като улично куче“, „Голата истина за група Жигули“, „Жълт олеандър“ и др.


Снимка: Кметство Свети Влас

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега