Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Във Флората отново се излюпи най-голямата пеперуда в света - "Атлас"

Във Флората отново се излюпи най-голямата пеперуда в света - "Атлас"

Още три нейни какавиди може да се отворят всеки момент.

Влажното лято не се нрави на туристите, дошли да се порадват на плажа, но пък осигурява идеални условия за размножаване на други гости на Бургас - пеперудите. В разгара на лятото, за поредна година, красивите насекоми са част от атрактивна изложба в Експоцентър "Флора". Днес там отново се излюпи представител на най-едрия вид пеперуда в света - Attacus Atlas, наричана за по-кратко "Атлас".

Още три нейни какавиди може да се отворят всеки момент. Бургазлии и гостите на града имат на разположение само няколко дни да ги видят и да се снимат с тях. След като се излюпят, пеперудите "Атлас" не се хранят. Те нямат хоботче и живеят, докато им стигнат резервите, натрупани в гъсеничния период. Затова техният живот е много кратък - едва 2-3 дни.

Пеперудата "Атлас" е истински гигант. Размахът на крилете й достига в някои случаи до 30 см., като женските екземпляри са по-едри от мъжките. В тъмнината тази пеперуда често е бъркана с птица заради големия си размер.

"Атлас" е пеперуда с уникални умения за защита - горната част на крилете й прилича на глава на кобра. За да е още по-голяма приликата, когато се чувства несигурна, тя пада на земята, за да заприлича още повече на опасна змия. Това отблъсква враговете й.

А най-хубавото е, че няма нужда да пътувате до естествения хабитат на тази пеперуда - остров Борнео, Южен Китай и югоизточната част на Азия. Изложбата на пеперуди е отворена за посетители всеки ден от 09:00 до 19:00 ч.           

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега