Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Въвеждат комбинирани тестове за грип А, грип Б и Covid-19

Въвеждат комбинирани тестове за грип А, грип Б и Covid-19

Към момента не е ясно кои области ще последват примера на СРЗИ и ще поръчат от новите комбинирани тестове.

През следващата седмица ще бъдат въведени комбинирани PCR тестове за грип А, грип Б и Covid-19 в столичната здравна инспекция. Това обяви директорът на столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев в рамките на седмичния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

"Навлизаме в сезона на острите респираторни заболявания. РЗИ-тата в страната трябва активно да издирват заболели лица и да установяват причинителя", заяви д-р Пенчев. Той подчерта, че симптоматиката на вирусните инфекции в голяма част се припокрива, поради което е необходимо да се вземе бързо решение за посоката на действие.

Към момента не е ясно кои области ще последват примера на СРЗИ и ще поръчат от новите комбинирани тестове. Очакванията са те да бъдат на същата цена и да бъдат предписвани от личните лекари и от специалистите с отношение към симптоматиката на вирусните инфекции.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев подчерта, че новият тест в никакъв случай няма да замести пълноценния PCR, който обаче е по-бавен, макар и по-точен. Експертът подчерта, че "положителна проба за коронавирус" не означава задължително, че лицето задължително заразява околните.

Доц. Кунчев изтъкна, че в момента заразените с коронавирус у нас се лекуват "със същите лекарства, с които бе лекуван и президента на САЩ Доналд Тръмп" - комбинация от Ремдезивир и Дексаметазон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега