Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Възпитаници на Морското училище ще практикуват във Военноморска база Бургас

Възпитаници на Морското училище ще практикуват във Военноморска база Бургас

По време на посещението си във Военноморска база Бургас, Христина Жабова и Пламен Симеонов бяха посрещнати на фрегатата "Горди" от флотилен адмирал Велко Велков и капитан І ранг Георги Савов.

Учениците от Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" ще имат възможност да практикуват военно-приложни спортове и да се обучават в реална корабна среда във Военноморска база Бургас. Това обсъдиха флотилен адмирал Велко Велков, директорът и зам.-директорът на Морското училище - инж. Христина Жабова и кап. инж. Пламен Симеонов.

Ръководителите на гимназията и Военноморската база конкретизираха и разшириха програмата, която бе съгласувана по-рано във Варна с командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов. Тогава бе договорено, че Военноморските сили ще обучават в реална корабна среда учениците от Морското училище в Бургас.Предстои да бъде изготвена програма в две направления - обучение и спорт, ще има и годишен спортен календар. Така учениците ще практикуват гребане, ветроходство и такелажно дело.

По време на посещението си във Военноморска база Бургас, Христина Жабова и Пламен Симеонов бяха посрещнати на фрегатата "Горди" от флотилен адмирал Велко Велков и капитан І ранг Георги Савов. Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" стана иновативно училище с решение на Министерския съвет от август 2019 г. 

От 1 септември 2019 г. тя е прехвърлена за управление от държавата на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието. Ръководството на Морското училище от своя страна сключи редица споразумения за практики на своите ученици с морския бизнес, университети и държавни институции.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега