Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Христо Фотев и Петя Дубарова звучат на арабски тази вечер в Дома на писателя

Христо Фотев и Петя Дубарова звучат на арабски тази вечер в Дома на писателя

В предпоследната вечер от Есенни литературни празници 2016 ще се срещнем с преводача Хайри Хамдан, инициирал издаването на някои от най-ценните произведения в българската поезия на арабски език.

Стихове на Христо Фотев и Петя Дубарова ще звучат на арабски тази вечер в Дома на писателя. В предпоследната вечер от Есенни литературни празници 2016 ще се срещнем с преводача Хайри Хамдан, инициирал издаването на някои от най-ценните произведения в българската поезия на арабски език.

"Вятърът разпръсна моите слова" - антология българска поезия на арабски език ще бъде представена от Роза Боянова днес, от 18:00 часа на ул. "Вола" №1. Следващото събитие от афиша на Есенните литературни празници ще се проведе на 31-ви октомври, когато ще се състои и закриването на фестивала.

„Антология на съвременната българска поезия“ на арабски език отнема на автора си три години. Според разказа на Хамдан, публикуван във Форума за арабска култура, поводът е гладът на арабската интелигенция за откриване на нови хоризонти в областта на културата и по-специално поезията от Източна Европа.

Издаването на сборника е изцяло спонсорирано от йорданско издателство, като първата премиера на книгата се състоя през януари т.г. в Кайро. В книжката са включени преведени на арабски стихове на Борис Христов, Константин Павлов, Любомир Левчев, Петко Братинов, Христо Фотев, Стефан Цанев, Петя Дубарова, Екатерина Йосифова, Иван Методиев, Бойко Ламбовски, Мирела Иванова, Илиана Илиева, Силвия Чолева, Георги Господинов, Пламен Александров и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега