Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Христо Иванов: Всички са наясно, че този път няма къде да се ходи

Христо Иванов: Всички са наясно, че този път няма къде да се ходи

Представители на „Демократична България“, начело с Христо Иванов, се явиха при президента Румен Радев за поредния цикъл консултации за съставяне на правителство.

Представители на „Демократична България“, начело с Христо Иванов, се явиха при президента Румен Радев за поредния цикъл консултации за съставяне на правителство. Христо Иванов изрази категорично, че е важно не просто да се смени властта от едни ръце в други, а да има цялостна промяна на философията на властта. Той е категоричен, че ГЕРБ и ДПС трябва да останат в „карантина от властта“. 

„Надявам се, че този път ще имаме успех заедно да излъчим едно управление. След третите избори то изглежда безалтернативно. Колкото и да изглежда труден процесът, той е една идея по-лесен, защото всички са наясно, че няма къде да се ходи. Въпросът е как ще съумеем след това то да функционира. Това е голямата тема“, каза Иванов. 

„Това управления осигурява на страната не просто редовно правителство, което е много важно, но осигурява и възможността да започнем промяната. Промяната не трябва да се разглежда като смяна един с друг, а като дълбока трансформация на това как се упражнява властта. Много е важно, че мнозинството, което се очертава, ще може да функционира самостоятелно без ДПС и ГЕРБ, т.е. без онези политически формации, които са носители на корупционния вирус. Следващата възможност през това управление е рестарта на прокуратурата и ВСС. Това няма да е просто, като в някои аспекти ще изисква по-големи мнозинства. Ние ще работим за това да има конституционна промяна, не просто излъчване на нов състав на инспекторат или ВСС. Иван Гешев трябва да си подаде оставката, това трябва да се случи“. 

„Това управление ще може да започне модернизацията и трансформацията на администрацията. Влизаме в това мнозинство с идеята да внесем в него капитала, който „Демократична България“ има. И този капитал не е наш, той е на общността, която се бори дълги години за тази промяна. Трябва да се смени философията на властта“, коментира още Христо Иванов.  
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега