Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Хванаха 38 мигранти в 7-метрова лодка край Шабла, опитали да стигнат до Румъния /Видео/

Хванаха 38 мигранти в 7-метрова лодка край Шабла, опитали да стигнат до Румъния /Видео/

В 10 часа гранично-полицейският кораб е достигнал до лодката и проверяваща група се е прехвърлила на борда , като там са установени 38 чужди граждани, представящи се за сирийци и афганистанци.

38 мигранти, сред които и бебе, са безопасно доведени до българския бряг от служители на Гранична полиция рано тази сутрин. Това съобщиха на извънреден брифинг в Бургас директорът на РДГП комисар Антон Мирков и Ивайло Николов, началник на сектор в Черноморски граничен координационен център.

В 6:25 часа чрез Информационната система за наблюдение „Синя граница“ е забелязан обект в района източно от нос Шабла, движещ се в посока към границата с Румъния. Операторите са направили опит да се свържат с плавателния съд, но отговор не е получен.Незабавно натам е насочен гранично-полицейски кораб и е изпратен ГПН от ГПУ-Каварна  по брега за наблюдение.  

В 10 часа гранично-полицейският кораб е достигнал до лодката и проверяваща група се е прехвърлила на борда , като там  са установени 38 чужди граждани, представящи се за сирийци и афганистанци. Поради лошите метеорологични условия /силно вълнение/ и невъзможност за прехвърляне на хората от лодката на граничния кораб, граничарите са останали на борда, за да осигурят безопасността на мигранитите по време на прехода до пристанище Каварна.

По време на операцията е поддържана комуникация с Румънската брегова охрана във връзка с провежданата в момента Многоцелева морска операция „Черно море 2022“  в румънски и български води, координирана от  Европейската агенция за гранична и брегова охрана Фронтекс. 

Публикувахте от PoligrafF.net в Четвъртък, 22 септември 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега