Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Япония тества влак-стрела, развиващ 500км/ч

Япония тества влак-стрела, развиващ 500км/ч

Ново поколение японски високоскоростни влакове на магнитна възглавница ще се движи с 310 мили в час (496 км/ч.), съобщава "Дейли Телеграф". Премиерата на първата композиция с пет вагона беше в префектура Яманаши. Изпитанията на новите машини ще започнат през септември. Новият тип влак-стрела е дело на Central Japan Railway Co (JR Tokai).

Ново поколение японски високоскоростни влакове на магнитна възглавница ще се движи с 310 мили в час (496 км/ч.), съобщава "Дейли Телеграф". Премиерата на първата композиция с пет вагона беше в префектура Яманаши. Изпитанията на новите машини ще започнат през септември.Новият тип влак-стрела е дело на Central Japan Railway Co (JR Tokai).

Първоначално се планира той да обслужва трасето Токио-Нагоя. Когато влезе в експлоатация, той ще съкрати наполовина пътуването между двата града – от сегашните 90 мин. на 40 мин.Когато приключат изпитанията, влаковите композиции ще се състоят от по 15 вагона и ще превозват до 1000 пътници. Впоследствие – към 2045 г., трасето на влака-стрела на магнитна възглавница ще бъде удължено до Осака. В бъдеще Токио планира да изгради национална мрежа от влакове на магнитна възглавница.

Именно Страната на изгряващото слънце създаде първия влак-стрела през 1964 г., като премиерата на новата транспортна технология беше организирана да съвпадне с олимпийските игри в Осака. От тогава Япония е създала мрежа с дължина 2250 км., по която се движат такива влакове със скорост около 320 км/ч.

Сегашният премиер на Япония Шиндзо Абе усилено предлага на нови икономически гиганти като Индия японски технологии за железопътен транспорт и в областта на енергетиката. Има планове Делхи да използва именно японска технология на влак-стрела за ж.п. трасето Мумбай-Ахмедабад.Токио е в конкуренция с Пекин в разработването на високоскоростни влакове на магнитна възглавница. Влак по такава технология в Шанхай е с възможност да развива 420 км/ч., въпреки че поради късото трасе средната му скорост е 243 км/ч.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега