Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Майчинските скачат на 310 лева от 1 юли

Майчинските скачат на 310 лева от 1 юли

Обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години да стане 310 лева от 1 юли. Тази мярка ще подкрепи правителството при второ четене на законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване. На първото си заседание кабинетът на Пламен Орешарски одобри пакет от социални мерки за най-засегнатите от кризата.

Обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2 години да стане 310 лева от 1 юли. Тази мярка ще подкрепи правителството при второ четене на законопроекта за бюджета на Държавното обществено осигуряване.На първото си заседание кабинетът на Пламен Орешарски одобри пакет от социални мерки за най-засегнатите от кризата.

Общите средства за финансиране на мерките през 2013 г. са в размер на 26,9 млн. лв. Те ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите в рамките на утвърдените бюджети на Държавното обществено осигуряване и на МТСП.Ще бъде увеличена еднократната целева помощ за първокласници от 150 лева на 250 лева за семействата, отговарящи на условията за социално подпомагане. С парите ще бъдат подкрепени 45 000 деца. Първоначално се предвиждаше помощта да бъде увеличена двойно и да стане 300 лева.Ще се разшири и кръгът от хора, които имат право на достъп до целеви помощи за отопление за новия отоплителен сезон.

Вчера левицата настоя правителството да направи точна преценка и увеличението да стане възможно още от 1 юли. БСП поиска още детските надбавки да се увеличат на 50-60 лева.За да бъдат увеличени майчинските от 1 юли, са необходими 17 млн. лева, вече изчисли социалният министър Хасан Адемов.

Днес депутатите в НС решиха още да замразят заплатите на ниво от 2196 лева за следващите шест месеца, след като приеха предложението на председателя на парламента Михаил Миков с 216 гласа „за” и един „против” от Коалиция за България.Първоначално предложението беше прието единодушно със 199 гласа, без нито един "срещу". Веднага след обявяването на резултата обаче, Десислава Атанасова от ГЕРБ поиска прегласуване, защото групата на "Атака" не е участвала във вота, въпреки че е декларирала желание да замрази заплатите си. „Неучастието им в гласуването говори за демагогия”, подчерта Атанасова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега