Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Японският посланик посети Поморие

Японският посланик посети Поморие

Посланикът на Япония в България Такаши Коидзуми днес посети Поморие, придружен от съпругата си и културното аташе на посолството Ая Отаки. Те бяха посрещнати от кмета Иван Алексиев, председателят на ОбС Поморие д-р Милена Енева и зам-кметът Илия Джингов. Домакините запознаха гостите с историята на града и природните и културни богатства, които притежава и обсъдиха възможности за побратимяване на Поморие с японски град.

Посланикътна Япония в България Такаши Коидзуми днес посети Поморие, придружен отсъпругата си и културното аташе на посолството Ая Отаки.  Те бяха посрещнати от кмета Иван Алексиев,председателят на ОбС Поморие д-р Милена Енева и зам-кметът Илия Джингов.Домакините запознаха гостите с историята на града и природните и културнибогатства, които притежава и обсъдиха възможности за побратимяване на Поморие сяпонски град.

„Това ще бъде изключителна възможност за културен обмен междудвата града. Вашите традиции и история са забележителни, нашите също.” – казакметът, а посланикът с готовност откликна на предложението. Кметът разказа залечебната поморийска кал и ги покани да гостуват отново, за да се убедят сами влечебните й свойства.          

Заместник-кметът Илия Джингов представи пред посланика идеята в Поморие да се организира седмица на японското кино, а той от своя страна обеща да съдейства за осигуряването на филмите.

        

След официалната среща,посланикът посети мястото, където расте Сакура /японска вишна/. Дърветата бяхазасадени в градинката пред храм „Свето Рождество Богородично” по повод провежданетона Световния семинар по традиционни японски бойни изкуства. Впечатление напосланика направи това, че на японските дървета са закачени българскимартеници. „Това е доказателство, че двете ни култури могат да се допълват”-каза кметът Алексиев. Като символ на българо-японската дружба, на мястото,където растат дървета, е поставена плоча с посланието „Под сянката на цъфналитевишни никой не е странник” , преведено на двата езика.         

Предида тръгнат гостите посетиха и НЧ „Просвета 1888”, където кметът и председателятна читалищното настоятелство Милчо Талев, ги запознаха с дейността, кояторазвива читалището и условията, които предлага. Те останаха възхитени откултурното развтие на града.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега