Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Явор Божанков, БСП: Без ИТН правителство не може да има

Явор Божанков, БСП: Без ИТН правителство не може да има

"Трифонов с едно изречение прати страната на избори"

"Има такъв народ" са ключови. Без тях правителство не може да има. Трифонов към трите кризи – ковид, инфлационна и мигрантска, добави и една четвърта криза – парламентарна, и то по категоричен начин. Това заяви по NOVA депутатът от левицата Явор Божанков. "В интервюто на Слави Трифонов от вчера има много противоречия. Той казва: БСП е партия на статуквото. Само че до вчера за него БСП бе лоялен партньор, етичен. Служебните министри бяха много добри, после пък ги атакуваха. Мажоритарно избраният президент Румен Радев е много добър, а му атакува министрите, че не били много добри". 

Божанков припомни, че всички декларират, че искат кабинет и правителство, обаче, правителство вече втори път няма: "Къде е проблемът? По отношение на политики преговорите минаха добре и противоречия там няма. Противоречия явно, обаче, има някъде другаде и те излизат на час по лъжичка". 

"Според ИТН преди няколко седмици Христо Иванов е искал министри, Мая Манолова искала Трифонов да излъже Христов Иванов, а според Мая Манолова Трифонов искал Манолова да се откаже от кметската надпревара в София. Оказва се, че двама служебни министри били преговаряли с Трифонов  в неговия офис за участие в редовен кабинет. Това показва, че се водят някакви други разговори – не в парламента, не пред камерите, не обявено пред журналисти, така както предполага парламентарната република и както го прави БСП. Водят се други разговори на друго място и там е заключено разковничето на провала на тези преговори. Кой какво искал - излиза на час по лъжичка. И аз държа тези хора най-сетне не на час по лъжичка, а наведнъж да излязат и да кажат какво е станало и за какво са се скарали.”, настоя Явор Божанков. 

"Трифонов с едно изречение прати страната на избори насред три кризи - инфлационна, ковид- и бежанска. Плюс това, че Борисов се връща на бял кон. Вече е първа политическа сила. В това интервю трябва да попитаме тези служебни министри като са били там и са договаряли, президентът Радев знае ли за това? Ако Радев не знае за преговорите на Кирил Петков и Асен Василев, нека те излязат и да кажат за какво са говорили. Или ако Трифонов лъже, да кажат, че лъже. Христо Иванов и Мая Манолова не са споменавали за такива разговори, а водихме уж преговори прозрачно и чисто. Как демонтират кабинет на задкулисието със шушу-мушу разговори в някакви офиси? Това, което излиза е скандално и тези въпроси трябва да се зададат. Точно тук е заключен конфликтът - кой какво е искал и са какво са се скарали”, каза още депутатът от столетницата. 
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега