Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Яхтено пристанище с три изкуствени острова в новата визия на Поморие

Яхтено пристанище с три изкуствени острова в новата визия на Поморие

„Интегрираният план за градско възстановяване и развитие / ИПГВР/ е план за дългосрочното развитие на Поморие в следващите 10 години. Ние не виждаме тези проекти просто като „някакви пари, които ще вземем“. Ние гледаме на този план мащабно, като генерална линия за развитие на Поморие в следващите години, която да следват и тези след нас“, заяви кметът на града Иван Алексиев на специална пресконференция.

„Интегрираният план за градско възстановяване и развитие /ИПГВР/ е план за дългосрочното развитие на Поморие в следващите 10 години. Ниене виждаме тези проекти просто като „някакви пари, които ще вземем“. Ниегледаме на този план мащабно, като генерална линия за развитие на Поморие вследващите години, която да следват и тези след нас“, заяви кметът на градаИван Алексиев на специална пресконференция.

В ИПГВР ще залегнат проекти като Южния плаж, яхтенотопристанище с 3 изкуствени острова, мрежа от велоалеи, спортна зала, закритплувен басейн, спортни съоръжения, образователната инфраструктура, детскиградини и т.н. „За приоритети ще можем да говорим след началния анализ, койтоочакваме в края на месец март, началото на април“, - допълни Алексиев.

По изпълнение на плана е ангажирано дружеството ДЗЗД„Вамос и Съни“. Главен архитект в екипа е Николай Симеонов. По думите му„Поморие е град, който с малко помощ може да добие съвсем нова визия. Основнитени приоритети са в посока коренна промяна. Може да са малки неща, но неща,които реално могат да се случат.“

Въпросните малки стъпки ще бъдат ориентиранинай-вече към туристическата инфраструктура, транспорта, археологията и достъпадо нея. Екипът на дружеството пое ангажимента да разработи подходящ бюджет,който да ускори приемането на плана.

Крайната цел ще бъде градът да се развива в далечен план.„Твърде близо сме до Бургас и трябва да придобием собствен облик, който дазадържи младите тук“, коментира кмета Алексиев. По думите му, предстои внасянена общ градоустройствен план паралелно с плана за възстановяване и развитие.Общината ще се постарае двата плана да са в синхрон, така че да се избегнатпроблеми и недоразумения.

Към момента Поморие претърпява някои проблеми въввръзка с настоящия ОГП заради екологичната оценка на някои от земите. ИванАлексиев поясни, че общината е готова да се откаже от тях, стига да се постигнеоптимален вариант на плана, който да работи за развитието и разширяването награда.

Финансирането на проекта ще върви по три линии –Оперативни програми, собствените доходи на общината и публично-частнопартньорство. Предварителният анализ ще хвърли яснота върху това кои отпроектите какви пари ще очакват.

Срокът за съставяне на ИПГВР е март 2015 година, коетопоставя екипа, работещ по него, в неудобна позиция поради краткия срок, в койтовсичко трябва да се извърши. От дружеството обаче обещаха, че ще работят покондензиран график, за да могат да приключат преди крайния срок. Следпредварителния анализ се очаква преценката на компетентните органи занеобходимостта от екологична оценка. Тя ще бъде поверена на „Екоенергопроект“ООД.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега