Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За люспите на един шаран

За люспите на един шаран

Наближават зимните празници, а с тях търговците от всички гилдии се готвят всякакви номера и примамки за клиентите. Първи на ход само след седмица ще са продавачите на риба. И ще падне едно зарибяване, не е за говорене. Подготовката вече е в пълен ход. Засега напред излизат само дребни нетърпеливи играчи, оставени да продават стоката на пътя. Някои ги хващат, други - не.

Наближават зимните празници, а с тях търговците от всички гилдии се готвят всякакви номера и примамки за клиентите. Първи на ход само след седмица ще са продавачите на риба. И ще падне едно зарибяване, не е за говорене.Подготовката вече е в пълен ход. Засега напред излизат само дребни нетърпеливи играчи, оставени да продават стоката на пътя. Някои ги хващат, други - не.

Под ножа на проверяващите падат главно тези, имали глупостта да въртят алъш-вериша си не къде да е, а на улицата пред мола. Сигурно поне 10 магазинери от вътре са се обадили на инспекторите да им вземат мярката, за да не им отвличат клиентелата.В това, разбира се, няма нищо лошо, стига да не се прави кампанийно. Засега обаче у нас се действа главно така. През останалото време държавният чиновник гледа много-много да не се набутва между шамарите, освен ако действията му не носят бърз и постоянен келепир. Примерът със заснетия полицай на столичната пешеходна пътека е още пресен.

Да се върнем на търговията. Там, освен полуразвалената риба на дебела цена по сергиите за Никулден, преди празниците ни чакат още „изненади”. Ще бъдат обявени големи коледни и новогодишни разпродажби и грамадни намаления. Последните обаче поне в половината случаи няма да са нито грамадни, нито намаления. Просто 2-3 недели преди Коледа по магазините ще налепят етикетите с много по-високите цени, а преди празниците ще забият тъпана, че продават всичко по-евтино, едва ли не на загуба. За съжаление дори търговците от други земи, дошли да въртят бизнес у нас, вече се научиха на нашенските номера. Вместо да става обратното, чужденците да възпитават българите на по-нормален бизнес.

Все още за някои важи девизът „Ден година храни”.В предпразничната еуфория малко от хората ще се замислят какво им продават. Привлечени от уж по-ниските цени ще се накупят всякакви боклуци. Не малко от нас дори ще изхарчат очакваните коледни бонуси, които може и въобще да не получат, и след това до първа пролет трябва да стягат колана. Винаги започваме да си правим сметката, след като джобът ни съвсем се опразни. Нищо ново под слънцето.Не е изненадваща и започналата предислокация на труженичките от най-древната професия към зимните курорти.

След Никулден по тези места на родината за тях ще има много работа, защото концентрацията на двукраки мъжки шарани там ще отбележи голямо нарастване. Интересното е, че покровителите на проститутките ще привличат клиенти с различни курортни цени, както беше по времето на соца с нощувките в хотелите. За българи услугата ще е по-евтина, а за чужденци - по-скъпа. Не става ясно обаче каква ще е тарифата за хората с двойно гражданство.

Източник: в. "Монитор"

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега