Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

За мораториум върху сделките с български имоти в чужбина, настояват от ПГКБ

За мораториум върху сделките с български имоти в чужбина, настояват от ПГКБ

Народното събрание на наложи мораториум върху сделки, свързани с разпореждане с българска държавна собственост в чужбина, настояха от ПГКБ. Станишев обяви, че левицата възнамерява да проведе разговори с другите парламентарни групи за създаване на временна комисия, която да предложи как да се стопанисват имотите в чужбина.

От ПГКБ настояха Народното събрание на наложи мораториум върху сделки, свързани с разпореждане с българска държавна собственост в чужбина. Станишев обяви, че левицата възнамерява да проведе разговори с другите парламентарни групи за създаване на временна комисия, която да предложи как да се стопанисват имотите в чужбина.  Социалистите предупредиха, че при управлението на министър Николай Младенов върви подготовка за масова разпродажба на български имоти в чужбина.

Социалистите заподозряха икономически интереси зад въвеждането на еднолично и безконтролно управление на външния министър. Председателят на ПГКБ отбеляза, че десетилетия държавата е закупувала и стопанисвала имоти в различни страни по света. По думите му само застрахователната им стойност е 800 млн. евро, а според експерти пазарната им цена е над 2 млрд. евро. Станишев заяви, че вече са изпратени указания на редица български посолства да се проведе оценяване на стойността на различни имоти.

Лидерът на БСП изтъкна, че се готви продажбата на: бившата сграда на посолството в центъра на Атина; имот на морския бряг в Солун; сградата на търговското представителство в Холандия; бившия Комитет по туризъм в Амстердам; сградата на търговското представителство и  консулската служба на България в Бон, Германия; сградата на посолството,  културния институт и апартаменти в Мексико и апартаменти. Продават се сградите на посолството във Венецуела, Колумбия, Еквадор и Чили. Има подозрения, че се подготвят подобни действия в Париж и в САЩ.

Станишев отбеляза, че в съвременния глобален свят центровете на икономическо развитие се изместват към  страните от Латинска Америка и Азия. Същевременно България закрива посолствата си и разпродава имоти в централни части на градовете. ПГКБ изрази критиките си към промените в Закона за дипломатическата служба.

Според социалистите те са антиконституционни, налице е  лустрация по отношение на българските дипломати, въвежда се колективна вина и се ограничават права на българските граждани. „Очакваме президентът да наложи вето на законопроекта. Ако той бъде приет в Народното събрание, ще бъде жалван пред Конституционния съд”, заяви Сергей Станишев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега