Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зачестяват случаите на измами по схемата "Ебола"

Зачестяват случаите на измами по схемата "Ебола"

Зачестяват случаите на измами по схемата "Ебола", алармират от СДВР. През последните няколко месеца са постъпили множество сигнали от потърпевши по новия хитов сценарий сред телефонните измамници - непознат човек, представящ се за медицински работник, съобщава на жертвата – обикновено възрастни хора, че негов близък е заразен с болестта ебола.

Зачестяват случаите на измами по схемата "Ебола", алармират от СДВР. През последните няколко месеца са постъпили множество сигнали от потърпевши по новия хитов сценарий сред телефонните измамници - непознат човек, представящ се за медицински работник, съобщава на жертвата – обикновено възрастни хора, че негов близък е  заразен с болестта ебола.

Мнимият медик обяснява, че болният се нуждае от скъпоструващо лечение, без което ще настъпят усложнения. Обикновено трето лице, което се представя за санитар, прибира сумата от притеснените хора от домашния им адрес,  или от друго уговорено по телефона място. 

От полицията отново припомнят основните правила, за да се избегне измамата. Първата и основна стъпка е, независимо от стряскащата вест,  потърпевшите да потърсят връзка с близките си или със съсед, който може в този момент да действа трезво.

Добре е на възрастните хора да се напомня за подобни телефонни измами, да знаят, че в никакъв случай не трябва да споменават пред непознати или по телефона имената си и личните си данни. Те трябва да са спокойни, че не биха могли да пострадат, ако затворят телефона или в директния разговор категорично заявят,  че това е измамна схема, за която знаят. 

Ако гражданин е станал жертва на измама, той трябва незабавно да се обърне към най-близкото районно управление или да позвъни на тел. 112. Ако възрастта му не позволява, негови близки също могат да сторят това.

Криминалистите са категорични, че бързата реакция при този вид измами и предоставянето на точна информация за случилото се (дата, времеви период, през който е получено обаждането и т.н.) е много важна за успешното разследване на този вид престъпления.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега