Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Измамници звънят от Сейшелите, сметката за телефон скача с поне 200 лева /Видео/

Измамници звънят от Сейшелите, сметката за телефон скача с поне 200 лева /Видео/

„Реакцията ми беше да игнорирам обаждането, тъй като в противен случай се начисляват допълнително импулси, такси и сметката набъбва изключително много. Виждала съм го това с очите си. Поне с 200 лева се увеличава сметката“, добавя жената.

Нова масова атака с импулсни обаждания от екзотични държави. През последната седмица стотици абонати на мобилните оператори у нас са имали пропуснати повиквания от телефонни номера с кодовете на Уганда, Сейшелските острови, Сенегал, Кипър. Нетипичният трафик е засечен основно през миналия уикенд. А ако абонатите отговорят на обаждането, това може да им струва солено и сметката им да скочи с пъти, съобщава NOVA.

Позвъниха ми от номер с ужасно много цифри, каза Кристина Кюрпанова. На мен ми се обадиха от Сенегал, споделя Натали Лозанова. През последните дни неочаквани обаждания от екзотични държави получават стотици българи. Нетипичният трафик телекомите засичат още в седмицата между 5 и 11 юли, а пикът е през уикенда. Тогава мобилните оператори регистрират средно по 1000 обаждания. Те са предимно от Уганда и Сейшелите, уточнява водещият на рубриката Георги Георгиев. 

Сред атакуваните е Валентина Толина от София. „Получих обаждане от непознат номер. Оказа се, че е от Сейшелите. Аз не познавам хора оттам“, споделя тя. „Реакцията ми беше да игнорирам обаждането, тъй като в противен случай се начисляват допълнително импулси, такси и сметката набъбва изключително много. Виждала съм го това с очите си. Поне с 200 лева се увеличава сметката“, добавя жената. 

Как точно действат измамниците и колко може да ни струва минута, ако върнем на непознатия номер от екзотична държава? И как се подбират жертвите? Отговорите на тези въпроси ще намерите във видеото.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега