Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха трима, точили ДДС по сделки с ТЕЦ "Марица Изток 2"

Задържаха трима, точили ДДС по сделки с ТЕЦ "Марица Изток 2"

Трима души са зъдържани за ДДС измами, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са планирали и осъществили престъпна схема, чрез която ощетили държавното дружество ТЕЦ "Марица Изток 2" ЕАД.

Трима души са зъдържани за ДДС измами, съобщиха от пресцентъра на МВР. Те са планирали и осъществили престъпна схема, чрез която ощетили държавното дружество ТЕЦ "Марица Изток 2" ЕАД.

През август миналата година Окръжна прокуратура - Стара Загора е сезирана за нарушения на данъчното законодателство, извършени от фирми - доставчици на ТЕЦ "Марица Изток 2" ЕАД. Сигналът е подаден от ръководството на топлоцентралата, след приключила данъчна ревизия от НАП. С издадения ревизионен акт е начислен като неправомерно ползван данъчен кредит в размер на 409 737 лв. по доставки, получени от няколко търговски дружества. В Окръжна прокуратура - Стара Загора е образувано досъдебно производство за документна измама, което е възложено за разследване на ОДМВР - Стара Загора.

В резултат на проведеното разследване на служители от сектор "Противодействие на икономическата престъпност", проведено под ръководството на Окръжна прокуратура, към 21.00 ч. на 2.12. т.г. в Стара Загора са задържани двама мъже - единият 54-годишен, от Варна, другият от Провадия на 34г. - планирали и осъществили престъпната схема, чрез която е ощетено държавното дружество. На следващия ден в Раднево е задържан и съучастникът им - 35-годишен мъж от Раднево.

Със съдействието на ОДМВР - Варна и Сливен са извършени претърсвания на девет адреса, ползвани от извършителите, при които са иззети счетоводни документи имащи отношение към престъпната дейност. Разследващите са установили, че тримата задържани неправомерно са приспадали данъчен кредит и укривали данъчни задължения чрез 10 търговски дружества. Дружествата били със седалища във Варна, София, Велико Търново и Свищов и доставяли части, технологично оборудване и консумативи на ТЕЦ "Марица Изток 2".

Към настоящия момент данните за нанесената щета на държавното дружество е около 410 000 лв., които доставчици са получили от ТЕЦ "Марица Изток 2", но не са внесли в бюджета. На тримата са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 212, ал. 5 вр. с чл. 20, ал.2 вр. с чл. 26, ал.1 от НК и им е взета мярка за неотклонение "Задържане за 72 часа".

В момента в окръжния съд се провежда заседание по внесени от прокуратурата искания за вземане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" на задържаните, предаде ИА "КРОСС".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега