Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Задържаха узбекистанец на Летище Бургас

Задържаха узбекистанец на Летище Бургас

Окръжен съд – Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 30 дни на узбекистанския гражданин Роберт Батъйршин.

Окръжен съд –Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 30 дни наузбекистанския гражданин Роберт Батъйршин. Той е задържан на Летище – Бургас на09.09.2014 г. при пристигане от германския град Хановер.Представенитеот Окръжна прокуратура – Бургас материали по делото показват, че срещу него евзета мярка за неотклонение задържане под стража с постановление на следователкъм Генералната прокуратура на Република Узбекистан на 11.11.2005 г.

Той еразследван за престъпление по чл. 167, чл. 210 , чл. 205 и чл. 209 от Наказателниякодекс на Република Узбекистан. Описаните в цитираното постановление данни заосъществените от Батъйршин деяния, представляват престъпление подкуп в особеноголеми размери по българския Наказателен кодекс. То се явява тежко умишленопрестъпление, което се наказва с лишаване от свобода за срок от 10 до 30години. Узбекистанската страна е потвърдила актуалността на издирването изадържането на Батъйршин.           

Пред Окръженсъд – Бургас Батъйршин заяви, че от 15 години живее в Германия, работи там и ерегистриран в посолството на Узбекистан. Той знаел, че срещу него се водиразследване, но досега не е бил търсен от узбекистанските съдебни власти.Батъйршин каза, че няма намерение да се укрива и помоли да не му се налагамярка за неотклонение задържане под стража.Окръжен съд –Бургас като взе предвид представените от Окръжна прокуратура – Бургас материаликъм постъпилото искане за арест установи, че издирваното лице няма постоянноместоживеене и пребивава инцидентно на територията на Република България.

Съдътобърна внимание на продължителния период, през който е бил издирван – от23.03.2006 г. Това мотивира съдебния състав да приеме, че съществува реалнаопасност Батъйршин да се укрие. За да се осуети реализирането на тази опасности да се осигури участието му в бъдещо съдебно производство, Окръжен съд –Бургас взе мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 30 дни. Това емаксимално определения срок с Договора между Република България и РепубликаУзбекистан за екстрадиция. Определениетона Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд –Бургас в 3-дневен срок. Въззивното дело е насрочено за 18.09.2014 г. от 14 ч.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега