Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Законопроектите за хората с увреждания ще бъдат внесени в парламента наесен

Законопроектите за хората с увреждания ще бъдат внесени в парламента наесен

Социалният министър: Правим всичко възможно!

Законопроектите за хората с увреждания се очаква да бъдат внесени наесен в парламента, съобщи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков пред народните представители. По искане на ПГ на ПП ГЕРБ той беше изслушан в пленарна зала относно хода на подготовката на законодателните промени в МТСП за гарантиране на правата на хората с увреждания.

"Правим всичко възможно, за да подготвим и внесем наесен в Народното събрание законопроектите, с които да се осъществи желаната реформа, която да подобри положението на хората с увреждания в България", заяви социалният министър.

Исканията за реформи на политиките, свързани с хората с увреждания, не са нови и имат своето основание в ратифицирането от България през 2012 г. на конвенцията на правата на хората с увреждания, но в последните месеци сме свидетели на ескалиране и ултимативност на исканията, граничещи с анархизъм, и на остри противопоставяния вътре в средите на хората с увреждания, което силно затруднява намирането на общо приемливо решение, коментира Бисер Петков.

Той увери, че МТСП полага максимални усилия, за да постигне съгласие в работната група. Реалистично е законопроектът за хората с увреждания да бъде одобрен от МС и да постъпи в НС най-рано в края на септември, каза Петков.

Министърът посочи, че социалното министерство е започнало подготовката на законопроекта за социалните услуги. Той отбеляза, че работата по текстовете ще продължи интензивно през август, като неговият апел към работната група бил в средата на септември да има готов проект на закона за социалните услуги. Реалистичният срок за приключване на задължителните процедури по законопроекта и внасянето му в НС е в края на октомври-началото на ноември, добави министърът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега