Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Община Царево не подкрепя внесените депутатски предложения, касаещи зоната около Корал

Община Царево не подкрепя внесените депутатски предложения, касаещи зоната около Корал

Вече са сезирани народни представители от различни парламентарни групи, за да бъде защитен общественият интерес на местните хора и другите собственици на имоти.

Община Царево не подкрепя внесените предложения за промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, с които се засягат огромен брой частни имоти, включително и такива, които към момента са урегулирани.  Това съобщават от администрацията в морския град. 

В позицията се посочва, че законопроектът не е придружен от адекватна оценка на въздействието, а предвиденият механизъм за обезщетения е неясен и неефективен. 

"При наличието на плаж за природосъобразен туризъм Корал и редица защитени територии около него, община Царево подкрепя идеята те да бъдат опазени от вредна намеса и строителство, но предвидената зона в случая е с твърде голям обхват. Тя засяга и прилежащи части от с. Лозенец и урбанизирани вече територии. Затова считаме, че същата трябва да бъде редуцирана", пишат още от Община Царево. 

Вече са сезирани народни представители от различни парламентарни групи, за да бъде защитен общественият интерес на местните хора и другите собственици на имоти. 

"Призоваваме за ускорено приемане на Общ устройствен план на община Царево и план за управление на Природен парк „Странджа“, както и за промяна в едностранния подход при непрекъснатото въвеждане на рестрикции и забрани по отношение на частни имоти.  Община Царево ще подкрепи: всяка инициатива за ограничаване на презастрояването по крайбрежието, например чрез алтернативи като къмпингуването; всяка инициатива за опазване на природата и приемане на нови защитени територии, но при ясни граници на Природен парк „Странджа“, при следване на принципите за публичност и прозрачност и най-вече при справедливо обезщетение на собствениците на имоти; балансиран подход при проектиране и приемане на Общ устройствен план", се казва още позицията на Община Царево.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега