Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Зам.-министър Григоров: Област Бургас - сред лидерите по брой ваксинирани, но и по новозаразени

Зам.-министър Григоров: Област Бургас - сред лидерите по брой ваксинирани, но и по новозаразени

Борбата е много сериозна, но област Бургас успява да се справи.

Област Бургас е сред лидерите по брой ваксинирани, но и в предните места сред лидерите по новозаразени хора. 347 на 100 000 са новозаразените в областта за последните 14 дни. Борбата е много сериозна, но област Бургас успява да се справи. Това обяви по време на брифинг в Бургас днес зам.-министъра на здравеопазването доц. Евгени Григоров. 

"Имам отлични впечатления от ваксинационния процес, който тече в Област Бургас. В момента се намираме в  много сериозно темпо на ваксинацията. За вчерашния ден те са над 21 000 и за да се случват, трябва добра организация. На територията на областта има 25 ваксинационни пункта. Всички те са заредени с ваксини и работят. Предстои откриването на два нови пункта, като при необходимост ще бъдат разкрити допълнителни", коментира още зам.-министърът. 


По думите му два мобилни пункта са на разположение за ваксиниране на граждани от по-отдалечени места на територията на областта. Другата седмица се очаква да бъде сформиран и още един мобилен екип. Област Бургас има и свой денонощен кабинет, който се намира в УМБАЛ  Бургас. От няколко дни и личните лекари се включиха във ваксинационния план, те са получили ваксини.

Според  зам.-министъра приоритет е ваксинирането на членовете на РИК и СИК. Вече близо 500 души от Бургас към съответните комисии са ваксинирани с първа доза, има и още заявени желаещи, процесът не е спрял. Максимален брой от хората в изборните комисии трябва да бъдат предпазени, за да може изборният процес да протече без риск за участниците в него.


Към днешна дата в област Бургас има 11 462 ваксинирани, като втора игла са получили 2081 души. Само за вчера са 1515 ваксинираните в областта, уточни данните д-р Паздеров и допълни, че 2567 медици и работещи в сферата на здравеопазването са имунизирани в първа фаза в областта. 8000 учители, преподаватели и други са ваксинирани на втора фаза. Трета фаза - 1003 души към вчерашна дата. 3022 са ваксинирането за последните три дни. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега