Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва ваксинирането на деца срещу COVID-19 у нас

Започва ваксинирането на деца срещу COVID-19 у нас

Няма да е нужно съгласието на двамата родители, за да се ваксинира детето, достатъчно е присъствието на един настойник по време на ваксинацията.

Педиатричната ваксина срещу коронавирус ще се поставя в 69 пункта у нас. Вече имаме налични общо 42 000 дози от педиатричната ваксина на Pfizer/BioNTech. Това обявиха здравните власти по време на брифинг. Имунизацията срещу COVID-19 на децата на възраст от 5 до 11 г. започва още в края на тази седмица, посочи главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

„Препаратът е с променен състав от гледна точка на съдържанието на антигена, иначе е идентичен с останалите. Основното вещество се съдържа 3 пъти по-малко. Изследванията обаче показаха, че това не пречи на ефекта на ваксината”, заяви още доц. Кунчев. Трябва да се съберат 10 желаещи деца и тогава да се отвори флакон с ваксина, посочи Кунчев, за да не се получава изхвърляне на ваксина.Те могат да бъдат съхранявани по-дълго време. След отваряне на флакона може да се използват 12 часа, а съхраняването преди отваряне е в срок от 10 седмици.

Ваксината се прилага мускулно на ръката - точно както е при възрастните. Страничните ефекти са втрисане, главоболие и мускулни болки. По-голямата част от пунктовете, в които ще се поставят ваксините на деца, ще са в областните градове, но пунктове ще има и в по-малки градове като Гоце Делчев, Казанлък, Велинград, Нова Загора, Девин, Елхово и други. 

В момента личните лекари няма да могат да извършват имунизацията срещу COVID-19 на деца. В ЕС са приложени над 18 млн. дози във възрастовата група под 18 г. Няма да е нужно съгласието на двамата родители, за да се ваксинира детето, достатъчно е присъствието на един настойник по време на ваксинацията.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега