Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Замърсяване 358 пъти над нормата откри БДИБР във водите на Марица

Замърсяване 358 пъти над нормата откри БДИБР във водите на Марица

Рекордно високите превишения са по показател азот нитритен.

Взетите вчера проби „В точката на заустване на Северния колектор на „Неохим“ АД в река Марица са установени значителни превишения на Индивидуалните емисионни ограничения по Комплексно разрешително № 8- Н1/2015 г. Превишенията по показателите са по показатели: азот нитритен - около 358 пъти, азот нитратен - около 10 пъти, амониев азот - около 2 пъти и електропроводимост - около 2 пъти,  както и превишение на показателя Химично потребление на кислород -  около 2,2 пъти.

В пункта „Река Марица преди заустване на Северен колектор на Неохим АД” са установени незначително превишаване на нормата за добро състояние по показател ортофосфати-превишение 1,2 пъти.

В пункта „Река Марица след заустване на Северен колектор на Неохим АД” са установени превишавания на норматите за добро състояние по няколко показателя: азот нитратен - с около 1,17 пъти, азот нитритен - с около 24 пъти, общ азот с около 1,5 пъти, ортофосфати - около 1,13 пъти и общ фосфор като фосфор с около 1,12 пъти.

Измерените стойности в река Марица след заустване на Северния колектор на „Неохим“ АД са значително по-ниски от тези в точката на заустване на Северния колектор, което е следствие на разреждане на водата.

В пункт „Река Марица гр. Симеоновград, мост за град Стара Загора” се констатира превишаване на нормите за добро състояние по азот нитритен с 10 пъти  и за ортофосфати превишението е около 1,32 пъти.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега