Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Запалиха колата на директора на Слънчев бряг

Запалиха колата на директора на Слънчев бряг

Служебният автомобил на изпълнителния директор на “Слънчев бряг” АД бе запален показно снощи. Колата е пламнала на външен паркинг, близо до жилището на Златко Димитров в гр. Несебър около 2.15 ч. Самият Димитров е бил събуден от алармата, която се е задействала. Огънят се е разпространил изключително бързо и за секунди е обхванал целия автомобил.

Служебният автомобил на изпълнителния директор на“Слънчев бряг” АД бе запален показно снощи. Колата е пламнала на външенпаркинг, близо до жилището на Златко Димитров в гр. Несебър около 2.15 ч.Самият Димитров е бил събуден от алармата, която се е задействала. Огънят се еразпространил изключително бързо и за секунди е обхванал целия автомобил.

Чулсе е силен гръм, докато колата е горяла. Пожарът е потушен от противопожаренавтомобил на Териториалното звено на ПБЗН Несебър. По първоначални данниавтомобилът е изгорял непоправимо. Явно е бил залят с подпалваща течност, коятовсе още не е установена. Изгорялата кола е била преместена по-късно в двора наРУП Слънчев бряг, където се намира и в момента. 

Запаленият автомобил на директора на “Слънчевбряг” АД е “Киа Соренто”, на стойност около 45 000 лв. Колата е застрахована.Според Златко Димитров става въпрос за атентат, свързан със служебните музадължения. Това е планирано отдавна и цели психологически ефект на сплашване иотмъщение, защото точно днес Димитров празнува завършването на своятадъщеря-абитуриентка, която е отличничка.  

Златко Димитров е изпълнителен директор на“Слънчев бряг” АД от година и половина, а преди това беше зам.-областенуправител на Бургас. Той е лидер на общинската организация на ГЕРБ в общинаНесебър, която спечели най-много гласове на приключилите избори. Откакто оглавиръководството на туристическия комплекс Димитров рязко се противопостави надългогодишни криминални, рекетьорски и незаконни практики. Той въведе правилаза движение в курорта, видеонаблюдение, регламент за паркиране и Синя зона.Благодарение на неговите действия, инфраструктурата в Слънчев бряг е изцялообновена, зелените площи са възстановени и поддържани, а мерките за безопасностбяха много високо оценени от представители на редица западни посолства иИзраел. За пръв път от десетки години Слънчев бряг ограничи силно достъпа закримнален контингент и проститутки, чиито жертви ставаха основно почиващитечужди туристи.  

Високото признание на издигането нивото наобслужване и сигурност в Слънчев бряг намери своето изражение в избора набългарския курорт от Съюза на пенсионерите на Австрия за почивка на гражданитеот тази държава. Заради прекрасното впечатление на тези класни туристи, вБългария специално пристигнаха Президентът на Съюза и бивш Вътрешен министър наАвстрия Карл Блеха, както и Държавният секретар на Федералното Министерство нафинансите на Австрия Андреас Шидер.

Димитров се противопостави сериозно на незаконнитеобекти, сергии и павилиони в комплекса, като извърши проверки и констатация нанад 700 незаконни търговски обекта. Докладите и сигналите за незаконните обектиса изпратени до МРРБ, ДНСК и община Несебър с апел за премахване. Такива меркидосега не са предприети от нито една институция. Това говори за срастване на криминалнитеи сенчести групировки с държавата, смятат браншовици в туризма и корупция навсички нива. Златко Димитров стана особено неудобен на определени хотелиери иконцесионери в Слънчев бряг с въведените мерки за ред и сигурност в полза напочиващите, но силно увреждащи частни интереси на определени лица и структури.  

Само за последната седмица Златко Димитров изпрати2 остри сигнала до Прокуратурата /на вниманието на Главния прокурор СотирЦацаров/ и до МВР. В единия се иска спешна намеса на тези институции запремахване на незаконните сергии, магазини и обекти, тъй като това на практикае самоуправство върху държавни терени. Последният сигнал на Димитров е засъмнения, че структури целят саботиране на туристическия сезон, създаване нахаос, конфликти и напрежение. За съжаление, тези опасения на изпълнителниядиректор много бързо намериха потвърждение с днешния криминален акт срещу него.Преди около месец бяха демонстративноподпалени 5 павилиона, собственост на “Слънчев бряг” АД. Извършителите останаханеразкрити. Това е втория подобен атентат, вече персонално срещу ЗлаткоДимитров. 

“Имам лошото усещане, че в Слънчев бряг и вбългарския туризъм се завръщат мутренските години на насилие, рекет исаморазправи. В сегашното състояние на безвластие някой иска да върнеразвитието ни назад във времето и да работи безконтролно, както е свикнал впрестъпните времена.”, изказа опасенията си Златко Димитров. Той призоваваорганите на МВР да си свършат работата и да разкрият извършителите ипоръчителите на престъпленията. Димитров не изключва, ако държавата не сенамеси радикално, следващото посегателство да бъде физическо срещу него самияили негови близки.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега