Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна изграждането на модерната еко детска градина в "Меден рудник"

Започна изграждането на модерната еко детска градина в "Меден рудник"

Първите си възпитаници детското заведение трябва да посрещне още тази година.

Днес бе поставено началото на строителните дейности по изграждането на първата модерна еко детска градина в Бургас. Тя ще се намира в районния център на ж.к. "Меден рудник" и ще бъде с висок клас на енергийна ефективност, минимално потребление на енергия и нищожни разходи за отопление. Първите си възпитаници детското заведение трябва да посрещне още тази година.

На първата копка на новото детско заведение присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, общински съветници и граждани. Водосвет отслужиха свещеници от бургаското духовенство, а деца от ДГ "Надежда" отправиха музикален поздрав към гостите.

"Следващата есен детската градина ще отвори врати, ще има интересни кабинети за обучение, много зони за игра. Надявам се по този начин да намалим напрежението и нуждата от места в детските градини, защото именно тук е най-висок процентът на търсене. Всички родители трябва да бъдат спокойни, че децата ще бъдат отглеждани и възпитавани в една добра среда", каза при откриването на строителството кметът Николов.

Изграждането на новата детска градина ще става поетапно. В първия етап, предмет на настоящия проект, ще бъдат реализирани основният и 2 съпътстващи модула на детската градина, докато третият ще бъде изграден във втори етап, за който ще бъдат осигурени допълнителни средства от собствени или външни източници на финансиране.

В основния модул ще бъдат обособени административен корпус, мултифункционален учебен кабинет по компютърно обучение, изобразително изкуство, езиково обучение, библиотека и физкултурен салон, който ще служи и като концертна зала. В останалите два модула ще бъдат разположение занимални, спални, кухненски помещения, санитарни възли, преддверия със съблекални.

До всички входове на сградата ще бъдат осигурени рампи за улеснение достъпа на хора в неравностойно положение. Специализиран асансьор ще осъществява връзката между всички нива, което допълнително благоприятства за осигуряването на достъпна среда за хората в неравностойно положение.

В дворното пространство ще бъдат обособени шест детски площадки - по една за всяка отделна група, игрище за минифутбол и баскетбол, опитна градина, в която ще се отглеждат цветя и зеленчуци. Градинка и кътове за отдих ще допълват външното пространство. То ще бъде опасано със "зелена ограда" от цъфтящи храсти.

С реализацията на настоящия обект общинската образователна инфраструктура ще бъде надградена с допълнителен капацитет за предучилищно обучение на 132 деца - 3 градински групи и една яслена група.

Веднага след изграждането на детската градина ще започне и проектирането на новото районно полицейско управление в "Меден рудник". 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега