Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас направиха първа копка на Национална онкологична болница „Дева Мария“

В Бургас направиха първа копка на Национална онкологична болница „Дева Мария“

Сградата ще бъде тринадесететажна, като ще се състои от две подземни нива, приземно ниво и дванадесет надземни нива. Тя ще бъде свързана с досега съществуващата болница „Дева Мария“ с топла връзка на 5 нива.

В бургаския квартал „Ветрен“ днес направиха първа копка на Национална онкологична болница „Дева Мария“. Собственикът Семир Абумелих, в компанията на своето семейство,  близки и медицински работници, даде символичното начало на строежа. С лопати в ръце, рамо до рамо до него застанаха областният управител проф. Мария Нейкова и кметът на Бургас Димитър Николов. На събитието присъстваха и десетки представители на политическия елит от Бургас и района, които пожелаха на инвеститора успех в амбициозното начинание.


„В днешния ден на национален траур, преди всичко изразявам съболезнования към близките на загиналите. Но също така, в този труден момент за България и нашите съседи от Северна Македония, тук в Бургас се поставя началото на нещо добро. Благодаря на инвеститорите, затова, че тук ще има Национален онкологичен център“, каза в словото си областният управител проф. Нейкова. 




„Поздравления и за подбора на водещи специалисти, които ще работят тук и които вече работят в болница „Дева Мария“. Имах възможността да видя едни от най-добрите професионалисти - доктори, с които съм работила в Стара Загора. Те вече са тук – в Бургас. Поздравявам инвеститорите и затова, че въвеждат европейски модел и с изграждането на жилищен корпус за медицинските специалисти, които ще живеят тук. Бургас затвърждава позицията си като водещ медицински център, не само за областта, но и за жителите на България в национално ниво. На добър час на инициативата и успех“, добави още тя.

Думата взе и градоначалникът Димитър Николов. „В днешната дата има силна символика. В ден на национален траур, ние стартираме изграждането на болница, където ще се лекуват хора. Здравето и живота са най-високите ценности и всеки, който помага хората да бъдат здрави е благословен“, сподели Николов. „Помня датата на първата копка на сградата зад мен (бел.ред. УМБАЛ „Дева Мария“). Тогава основна задача беше в Бургас да стартира процес на съвременно здравеопазване и бургаските майки, които раждаха в Сливен, да се върнат и да раждат в Бургас. Това вече се случи. Сега си поставихме по-високи цели. Цели, свързани със създаване на медицински факултет, създаване на условия за изграждане на високотехнологични сгради с модерно обслужване и специалисти. Това вече го има. И да надградим не само задачата по осигуряване на здравето на жителите на Бургас и региона, ние си поставяме национална задача. Това е много високо предизвикателство. Оценявам тази решителна крачка и желая успех на инвестицията“, добави Николов.

„Бургаската общност трябва да разбере, че това вече не е болница на инвеститора Самир Абумелих,  а е болница на цялото общество“. Това коментира Семир Абумелих и допълни: „...наш дълг е да дадем най-доброто на пациентите, а с опита, който натрупахме през годините, знаем как да го направим. Съвсем скоро ще го докажем“.


„Ние вече тръгваме да предлагаме услуги, които са на национално ниво и имаме амбицията тази болница да стане новата Национална онкологична болница на страната. С оборудването, което ще съдържа и с лекарите, които ще работят в нея, както и с инфраструктурата. Болницата е от следващо поколение болници. Вътре в нея ще има неща, които само аз знам защо съм ги поръчвал на проектанта. Обиколих болници в чужбина, за да видя защо нашите съграждани отиват да се лекуват в Германия, в Турция. Това ми беше първият въпрос. И на базата на този въпрос, ще изградим тази сграда. Такъв тип проект не е по силите на един човек. Само едно общество може да го изгради и изведе напред“, добави още инвеститорът.

Национална онкологична болница „Дева Мария“ ще бъде изградена на повече от 4 декара с РЗП 12 000 кв.м. Сградата ще бъде тринадесететажна, като ще се състои от две подземни нива, приземно ниво и дванадесет надземни нива. Тя ще бъде свързана с досега съществуващата болница „Дева Мария“ с топла връзка на 5 нива. В сградата ще има два етажа учебни - със зали, с аула, за да има студенти тук на място. Ще има и сграда със служебни жилища. "Практически, децата, които идват тук да учат ще им се дадат и служебни жилища", допълни Абумелих.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега