Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна ремонтът на Стария кей в Поморие

Започна ремонтът на Стария кей в Поморие

Започна реставрацията на едно от емблематичните места на Поморие – Старият кей. Днес заместник-кметът Кунчо Гайдов и представители на фирмата изпълнител по проекта - ДЗЗД „Стария пристан – Поморие”, откриха строителната площадка на кея.

Започна реставрацията на едно от емблематичните места наПоморие – Старият кей. Днес заместник-кметът Кунчо Гайдов и представители на фирматаизпълнител по проекта -ДЗЗД „Старияпристан – Поморие”, откриха строителната площадка на кея. През лятото на 2015г. любимото място на жителите и гостите на града отново ще предлага условия заотдих и разходка.Размерът на безвъзмездната финансова помощ, която eотпусната за ремонтирането на кея по Оперативна програма за развитие на сектор„Рибарство” е 741 871, 18 лв.

Проектът предвижда подмяна на носещатаконструкция, дървената конструкция, парапетите и стълбищата към него.Посетителите ще могат да се наслаждават на морето със стационарен бинокъл занаблюдение. Другата емблема на Поморие – „момченцето с гроздето”, която сенамира до пристана, ще бъде преместена в близост до сградата на Общината,докато текат строително-ремонтните дейности, след което ще бъде върната намястото си.Старият кей е построен още преди Втората световна война, ноот тогава не е ремонтиран основно, въпреки, че съоръжения позиционирани вморето изискват постоянна поддръжка. По тази причина стана опасен запосетителите си и се наложи да бъде затворен.        

С ремонта на Стария кей ще севъзстанови и част от историята на Поморие, до сега оставена да бъде разрушенаот времето.Проектът на Община Поморие „Саниране, рехабилитация иреновиране на мостик „Старият пристан”, гр. Поморие” е по мярка 4.1. „Развитие на рибарските области”, подмярка4.1.А „Финансова подкрепа за прилагане на местните стратегии за развитие ипокриване на текущите разходи на рибарските групи” от Оперативна програма заразвитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега