Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна строителството на "Южен поток"

Започна строителството на "Южен поток"

Президентът на Русия Владимир Путин даде старта на строителството на газопровода „Южен поток“, който ще преминава по дъното на Черно море до южната част на Европа.

Президентът на Русия Владимир Путин даде старта на строителството на газопровода „Южен поток“, който ще преминава по дъното на Черно море до южната част на Европа. На тържествената церемония по откриването на строителството в град Анапа беше направено символично заваряване на първите тръби на газопровода.

Преди това в кратко приветствие Путин заяви, че „Южен поток“ ще бъде реализиран по най-високите екологични стандарти. "63 милиарда куб.м. газ (проектната мощност) са голям обем. За да го осигурим, Русия вече започна работа на своя собствена територия. Ще увеличим и ще разширим възможностите за достигане на Черно море на разстояние 2500 км, ще построим допълнителни компресорни станции", каза Путин. От своя страна шефът на Газпром Алексей Милер заяви по телевизия „Россия 24“, че всички обеми газ, които ще бъдат доставяни по газопровода „Южен поток“, вече са разпределени, към проекта има интерес на пазара.

„Главната ни печалба е, че ще тръгнат нови обеми доставки руски газ за износ, решава се проблемът с транзитните рискове“, отбеляза Милер. Той допълни, че проектът изцяло отговаря на стратегията на ЕС и на Русия за създаване на нови газопроводни маршрути. „Нашето конкурентно предимство е, че имаме и газ, и потребител. За разлика от много други проекти“, подчерта шефът на Газпром.

В средата на ноември Газпром се договори с последната страна, през чиято територия ще преминава газопроводът – България. Преди това концернът беше договорил строителството на сухопътния участък на „Южен поток“ с Унгария, Словения и Сърбия. По строителството на „Южен поток“ ще работи международният консорциум South Stream Transport, 50% от чиито акции държи Газпром. Други 20% се контролират от италианската компания ENI, а 30 % - от германската Wintershall и френската EdF.

Морският участък на „Южен поток“ ще преминава по дъното на Черно море от компресорната станция „Руская“ на руското крайбрежие до Варна. Общата дължина на черноморския участък ще е 900 км, максималната дълбочина – над 2 километра, проектната мощност – 63 милиарда куб. м. газ. След като излезе на брега при Варна, по-нататък руският газ ще преминава през територията на България, Сърбия, Унгария, Словения и ще стига до Италия. Планирано е доставките на газ по „Южен поток“ да започнат през декември 2015 година, посочва РИА Новости.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега