Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започнаха празниците "Море от вино" в Поморие

Започнаха празниците "Море от вино" в Поморие

„Щастлив съм, че даваме възможност и на други градове да почерпят от нашия опит в организирането на подобни събития. Горд ме прави фактът, че наследявайки тази традиция, ние не просто я съхранихме във времето, а непрекъснато се стараем да я надграждаме.” – сподели кметът Иван Алексиев по време на пресконференция във връзка с празниците „Море от вино” 2015.

„Щастлив съм, че даваме възможност и на другиградове да почерпят от нашия опит в организирането на подобни събития. Горд меправи фактът, че наследявайки  тазитрадиция, ние не просто я съхранихме във времето, а непрекъснато се стараем дая надграждаме.” – сподели кметът Иван Алексиев по време на пресконференция въввръзка с празниците „Море от вино” 2015.

Участие в нея взеха още търговскиятдиректор на „Черноморско злато” АД Панайот Николов и председателят на НЧ„Просвета 1888” Милчо Талев, които обещаха както изобилие от стотици литривино, така и изобилна културна програма.Пресконференцията завърши с дегустация, накоято  присъстващите имаха възможност даизпитат сетивата си и да се насладят на широко разнообразие от вкусове иаромати.  

„Истинското вино, освен, че трябва да е многодобре направено, трябва да носи духа на мястото, където е расло гроздето. За14-ти път честваме „Море от вино” именно в Поморие, защото това е необикновеномясто с уникален дух и богата история” с тези думи търговският директор на„Черноморско злато” АД откри официално празниците.

Веселият бог Дионисий, придружаван от своитеменади, също отправи приветствия към публиката и се закле да не „винохулства”.Впечатляващите изпълнения на група Мистик привлякоха на площада стотици младихора и предизвикаха бурни овации.Виното и морето вървят ръка за ръка в града ни,тъй като е дарен с красива плажна ивица иплодородни лозови масиви. Ето защо, традиционно в рамките на винените празниципротича и Националната седмица на морето.

"Пазете морето и бреговете му чисти" призоваНептун, акостирайки на поморийския бряг. Повелителят наморета и океани бе посрещнат с парад на ветроходните съдове и красива заря.Празникът продължи с музиката на един от най-добрите български ди джеи DJ Марти G.Програмата продължава с рисунки, танци, изложби и концерти иоще множество забавления за малки и големи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега