Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ездачи от 10 до 67 години се включиха в конен турнир край морето

Ездачи от 10 до 67 години се включиха в конен турнир край морето

90 коня се впуснаха в паркурите на празника на конния спорт в Бургас този уикенд. Сред ездачите бяха 10-годишна състезателка и мъж на 67 години. За първи път тази година в надпреварата край морето има и чуждо участие – Арман Йозгюркей от Турция. Веднага след квалификациите започва и Петия Национален турнир „Купа Бургас“, който е този петък и събота на базата в парк „Езеро“.

90 конясе впуснаха в паркурите на празника на конния спорт в Бургас този уикенд. Средездачите бяха 10-годишна състезателка и мъж на 67 години. За първи път тазигодина в надпреварата край морето има и чуждо участие – Арман Йозгюркей отТурция. Веднага следквалификациите започва и Петия Национален турнир „Купа Бургас“, който е тозипетък и събота на базата в парк „Езеро“.

Част от паркурите са в прохладнитевечерни часове, отделно между състезанията се провеждат тренировъчни нощнипаркури. Това, от една страна, превръща турнира в уникално и вълнуващопреживявяване край морския бряг, от друга го титулува като най-дългото имащабно състезание в спортния календар на конния спорт у нас.

В квалификационниятурнир се включиха състезатели от близо 30 клуба в страната, показвайки добраподготовка, концентрация и умения на терена. Бургаските ездачи се представихадостойно, като повечето минаха препяствията без грешка. ККС „Кан Крум“ участвасъс 7 състезатели в голям възрастов диапазон – най-малката Рая Порточанова еедва 10-годишна, а най-възрастният Марчо Марчев е на 67 години.

Марчев, който ебивш треньор на ЦСКА и националния отбор направи 2 успешни участия. Сияна Базотева стана първа при юношитеи девойките. На паркура при мъжете и жените, въпреки допусната грешка, постигнапо-добро представяне от Арман Йозгюркей, доскорошен председател на Турскатафедерация по конен спорт. В паркура в събота, в който участва с два коня,Йозгюркей записа първо и второ място.           

Бургаското състезание епо-различно както заради мащаба, така и заради специфичната обстановка, в коятоса поставени и състезатели, и коне. Състезателите имат възможност за лятнапочивка, което е невъзможно при препълнения им спортен календар. Конете пъкизлизат от режим пътуване-скачане-пътуване и в продължение на 10 дни се учат внетипична обстановка с море и нощни паркури, което не може да се изпита другаде.         

Бургаската база еединствената в страната, чието осветление позволява атрактивните нощнискачания. Това привлича все повече гости, които могат да  погледат надпреварата на грациозните животнив прохладните вечерни часове, при това на метри от морския бряг.          

Петият турнир „КупаБургас“ на 7 и 8 август отново ще предложи такива паркури. Началото е в петъкот 9 часа сутринта до обяд, след което състезанията продължават в 18 часа.Финалите на прескачане на препяствия до 135 см. е в 20 часа. В събота състезателнатачаст е в същия график, като финалите вечерта вече са на 140 см. височина.

В сряда на базата в парк „Езеро“ ще има итрениворъчни нощни паркури с 10 препятствия с тройна и двойна комбинация. Всъстезателната част се очаква да се включат близо 120 коня. Входът е свободен.Всички бургазлии и гости, желаещи да изпитат едно по-различно изживяване сапоканени на базата в морския град.   

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега