Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започва цялостната реконструкция на Автогара "Юг"

Започва цялостната реконструкция на Автогара "Юг"

В 13:30 часа днес ще бъде даден официалният старт на реконструкцията на Автогара “Юг”. Засега промяна в отправната точка на автобусите няма да има, заяви за PoligrafF.net управителят на общинския превозвач „Бургасбус” - инж. Петко Драгнев. Евентуално прехвърляне на началната спирка на някои от линиите е възможна едва след Нова година.

В  13:30 часа днес ще бъде даден официалният старт на реконструкцията на Автогара “Юг”. Засега промяна в отправната точка на автобусите няма да има, заяви за PoligrafF.net управителят на общинския превозвач „Бургасбус” - инж. Петко Драгнев. Евентуално прехвърляне на началната спирка на някои от линиите е възможна едва след Нова година.

”Предстои обновление на сградата според модерните изисквания. Ще бъде ремонтирана и прилежащата инфраструктура, ще бъдат облагородени и секторите за междуградските автобуси. Предвижда се на това място да бъде изградена и централна спирка за бързата автолиния”, поясни инж. Драгнев. 

В сградата ще има обособена чакалня, офиси и каси за закупуване на билети. Вътре ще има кафетерия и павилион, както и информационни табла. В рамките на ремонта ще бъдат подобрени и условията за придвижване и достъп до отделните части на автогарата за хора със затруднено придвижване, като това включва и новата сграда.

”До края на годината няма да има никаква промяна в междуградския транспорт. В течение на строителните дейности, за безопасността на работниците и пътниците, ще реагираме при нужда. Може би една част от междуградските линии ще бъдат прехвърлени към Автогара “Запад”, допълни Драгнев.

По думите му, в началото само две линии ще променят отправните си точки - тези за София и Варна. Те отново ще тръгват от АГ “Юг”, но от друго място - не от обособения за тях сектор. Превозвачите са уведомени, а за удобството на пътниците са разположени информационни табели.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега